Antena Căutare

Lăptișorul de matcă, aurul naturii - ce proprietăți benefice are pentru întreg organismul

Despre lăptișorul de matcă se pot spune atât de multe. Este unul din remediile naturale pentru diverse afecțiuni, cu proprietăți benefice multiple: bogat în vitamine, minerale și enzime, un produs apicol excelent, complex, bogat nutriţional, sursă naturală de acid 10-HDA.

Lăptișorul de matcă, aurul naturii - ce proprietăți benefice are pentru întreg organismul

Este hrana reginei din stup și ca drept dovadă că aceasta se hrănește cu ce este mai bun, are o viață mai îndelungată decât restul albinelor. A devenit o recomandare pentru consum la scară largă, ținând cont de proprietățile acestui produs. În starea sa pură, poate restabili nivelul optim de energie al corpului, corectând anumite carențe alimentare. Consumat preventiv, lăptișorul de matcă poate preveni anumite afecțiuni, așadar nu este deloc greșit să introducem laptisor de matca în rutina zilnică alimentară. Iată și de ce.

Elixir al tinereții cu reputație câștigată încă din cele mai vechi timpuri

Chiar dacă nu există tinerețe fără bătrânețe, lăptișorul de matcă poate în mod cert să întârzie efectele îmbătrânirii și să menţină vigoarea organismului. A fost considerat un elixir al tinereții încă din cele mai vechi timpuri și continuă să își mențină acest statut. Compoziția sa bogată este motivul.

Iată care sunt efectele benefice ale consumului de lăptișor de matcă:

  • Stimulează imunitatea, protejează organismul de răceli, viroze.
  • Rol antioxidant datorită aminoacizilor, a acizilor grași și a compusilor fenolici. Acest complex de ingrediente reduce inflamatia și lupta cu stresul oxidativ.
  • Protejează creierul și susține buna sa funcționare. Protejează țesutul nervos, ajutând totodată și memoria.
  • Utilizat extern, lăptișorul de matcă acționează ca un remediu eficient, astfel încât ajută la producerea colagenului, accelerând vindecarea rănilor sau a altor afecțiuni inflamatorii.
  • Benefic și pentru cei cu fluctuații privind tensiunea arterială, întrucât relaxează celulele musculare de la nivelul venelor și arterelor.

Acestea sunt poate printre cele mai cunocute efecte ale lăptișorului de matcă. Lista nu se rezumă doar la atât. Spre exemplu este indicat a fi consumat și pentru stimularea fertilității, pentru reglarea unor dezechilibre hormonale. Poate fi consumat și de către persoanele ce suferă de diabet - de preferat însă să existe și acordul medical în acest sens - pentru că echilibrează nivelul de zahăr din sânge.

Pentru tot acest complex de efecte a fost considerat un antibiotic natural, cu spectru larg.

Compoziție nutritivă

Pentru a înțelege cum acționează, de ce este atât de complex, trebuie să înțelegem de fapt ce conține. Din punct de vedere al compoziției nutritive a lăptişorului de matcă este de amintit despre vitaminele A, D, C, E sau K, de complexul de vitamina B (B1, B2, B3, B6, B12, B9, B8 și B7). Include de asemenea antioxidanți, proteine, lipide, glucide, 17 aminoacizi în total, din care 8 sunt chiar esențiali pentru organism și acesta nu îi poate reproduce.

Mineralele - potasiu, calciu, sodiu, fier, zinc, cupru, mangan, magneziu și fosfor sunt de asemenea de amintit. Poate că unul din cele mai importante aspecte se referă la conținutul său de acid 10 HDA. Acesta este un ingredient activ cu proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale. Conținutul de 2% din acest acid este certificat prin analize de specialitate. Important de precizat că acesta este bine tolerat de organism și ușor asimilat.

Pentru eficienţa acestui produs minune este însă nevoie de o alegere optimă. Lăptișorul de matcă în stare pură este cel indicat, achiziționat din surse sigure, produs certificat, ambalat corespunzător, sigilat.

Când și cum îl consumăm

Lăptișorul de matcă poate fi administrat și copiilor, ca adjuvant în diverse afecțiuni sau preventiv, pentru a susține imunitatea, refacerea organismului - de ce nu, post îmbolnăviri. Pe piața de profil există lăptișor de matcă pur, în varianta simplă sau combinat cu alte ingrediente. Morning Joy produs de Albeena spre exemplu este pentru cunoscători un mix cremos de miere cu lăptișor de matcă; include și miere de rapiţă. Cu o textură plăcută, acest laptisor de matca in miere este ușor de administrat, fiind un tonic, un energizant. Poate fi consumat zilnic și mai ales în perioadele de stres, supraaglomerate, în perioadele de tranziție sezonieră, când astenia se instalează adesea.

Un produs sănătos, benefic din toate punctele de vedere, un remediu din inima naturii este ceea ce îl recomandă spre consum, în orice perioadă din an.

Un vaccin anti-coronavirus, efect uluitor! Ce s-a întâmplat cu maimuțele pe care a fost testat. „Am ales specia cea mai ... Famotidina, utilizat în tratamentul ulcerului gastroduodenal, poate fi eficient în cazul Covid-19...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x