Căutare Live

Le consumi aproape zilnic, dar ascund secrete uriaşe! Cinci lucruri neştiute despre ciuperci

Ciupercile sunt versatile şi au o aromă unică ce îmbogăţeşte orice mâncare de toamnă. În plus, acum este sezonul lor, de aceea trebuie să profităm din plin de aceste mici minuni ale naturii.

Ciupercile sunt versatile şi au o aromă unică ce îmbogăţeşte orice mâncare de toamnă. În plus, acum este sezonul lor, de aceea trebuie să profităm din plin de aceste mici minuni ale naturii.

1. Au un profil de arome unic - Al cincilea simţ umami, care completează paleta binecunoscută de dulce, sărat, acru şi amar poate fi găsit în mai multe alimente ce au componenţa L-glutamat, care îi dă savoarea, printre care şi ciupercile. Este vorba în special de soiurile shitake şi enokitake, care au fost identificate ca cea mai puternică aromă umami.

2. Conţin vitamina D - O vitamină la fel de importantă pentru sănătatea oaselor precum calciul. Ciupercile sunt unele dintre cele mai valoroase surse naturale de vitamină D.

3. Ajută la menţinerea greutăţii sub control - Carnea înlocuită cu ciuperci ajută la slăbit. Acestea din urmă au mai puţine calorii, mai puţine grăsimi şi mai puţin sodiu - trei factori care contribuie la scăderea în greutate.

ARTICOLUL CONTINUĂ AICI

10 lucruri pe care nu le știai despre căpșuni... Chiar și specialiștii au fost uimiți! Uite ce se întâmplă cu organismul unei persoane dacă rămâne fără telefonul mobil! ...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri