Căutare Live

Mare ATENȚIE! Ai mâinile roșii, te mănâncă și te ustură? Organismul te atenționează că ai o serie de boli care trebuie tratate IMEDIAT

Descuamarea pielii, fisuri, roșeață, mâncărime, usturime sau discomfort. Toate acestea reprezinta simptome ale micozelor cutanate.

Descuamarea pielii, fisuri, roșeață, mâncărime, usturime sau discomfort. Toate acestea reprezinta simptome ale micozelor cutanate.

Acestea sunt afecțiuni frecvente care pot afecta copiii și adulții sănătoși deopotrivă. Marea lor majoritate prezintă un aspect clasic, iar pentru tratarea eficienta este necesară eliminarea factorilor favorizanți. Însă, când sunt rezistente la tratament și asociate cu simptome precum slăbiciune, stări gripale sau urinări frecvente, micozele cutanate pot prevesti alte afectiuni mai grave, care slăbesc sistemul imunitar, caz în care este necesar diagnosticul și îndrumarea medicului specialist.

Micozele cutanate sunt infecții ale pielii cu microorganisme cu o biologie simplă, dar potențial patogenă. Atunci când există condiții favorabile pentru creșterea lor, cum ar fi căldură, umiditate, imunitate scăzută sau utilizarea de antibiotice sistemice pe termen lung, aceste ciuperci se reproduc și apoi încep să provoace boli.

Este important de stabilit dacă există o suspiciune de boli asociate micozelor cutanate. Atunci când sunt grave, rezistente la tratament și extinse, însoțite de simptome generale precum slăbiciune, dureri articulare sau musculare, stări gripale, urinări frecvente, sete excesivă, tremurături, etc., acestea pot prevesti alte afecțiuni precum diabetul sau boli care slăbesc sistemul imun.

Un exemplu frecvent îl reprezintă candidoza regiunii genitale bărbătești sau a mucoasei orale, care prevesteste posibilitatea diabetului zaharat.

ATENȚIE MARE! Îți usuci rufele în casă, pe calorifer? La ce riscuri uriașe te expui!... Scapă de acnee și riduri cu un tratament făcut chiar în bucătăria ta! Rezultatul este IMEDIAT...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri