Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

Spune adio pastilelor luate zilnic. Leacurile viitorul au și apărut! Cum funcționează și ce beneficii are medicina regenerativă?

Trăim pe fugă, suntem stresaţi, iar sistemul nostru imunitar cedează uneori, dar ne dorim să arătam bine şi să fim mai puţin expusi la boli. Odată cu ritmul secolului XXI, evoluează şi medicina. Cum arată, astăzi, terapiile viitorului?

La un asemenea nivel încât avem la dispoziţie cea mai modernă tehnică anti oboseală cronică sau de antistres oxidativ. Vorbim astăzi despre o noua abordare terapeutiă, despre terapia cu oxygen intravenous, precum şi despre tehnici de rejuvenare facială.

Termenii sunt relativ noi, prin urmare avem nevoie de clarificări din partea unui specialist.

„Medicina regenerativă propune o nouă abordare terapeutică: tratarea cauzei şi nu a efectului afecţiunilor care ne pun viaţa în pericol”, a explicat Iustin Preoteasa, medic specialist medicină regenerativă.

Noile tehnici pot fi folosite și în tratarea unor boli cronice precum diabetul. Terapia cu celule stem este o metodă care a avut rezultate bune în ultimii ani, spun specialiştii. Cu o singură condiție: ca pacienții diagnosticaţi cu diabet să vină din timp la tratament. Şansele de regenerare depind şi de alţi factori.

„Le putem clasifica în funcţie de tipul bolii şi de organele implicate. În general, şansele sunt de 62-80%. Dacă pacienţii vin din timp, şansele de succes cresc. Din moment ce este un produs biologic, câteodată avem eşec de 20%, fără să ştim cauzele”, a explicat dr. Bansal Himanshu, expert în Medicină Regenerativă și Specialist în Tehnici Celulare Regenerative și chirurgie spinală

Pentru mai multe informații, urmăriți materialul video de mai sus.

Recomandari