Mesele bogate de sărbători pot aduce o mulţime de neplăceri, avertizează medicii. Iar unul dintre pericole este diabetul, boala secolului 21. Puţini ştiu însă că, în timpul iernii, creşte riscul de diabet mai ales la copii. Preparatele tradiţionale pe care le mâncăm în această perioadă sunt bogate în zăhar şi grăsimi.
Un platou cu brânză, măsline, pâine integrală, dar şi legumele proaspete trebuie să-şi facă neapărat loc pe masa de sărbători.
Dacă sunt colorate şi aranjate cu imaginaţie, roşiile, castraveţii sau avocado îi atrag şi pe copii, cei mai predispuşi dintre noi la diabet în lunile de iarnă.
INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările
Este şi motivul pentru care tot mai mulţi părinţii apelează la nutriţionişti ca să facă o schimbare.
INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările
INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările
Ultima statistică arată că, în România, peste 3.000 de copii suferă de diabet zaharat. Iar cei mai predispuşi sunt copiii între 4 şi 6 ani şi 10 și 12 ani.
Pofta de dulciuri exagerată, setea permanentă şi senzaţia de oboseală sunt primele semne ale bolii.
VIDEO | Ceea ce urmează să vedeți vă poate afecta emoțional! A fumat toată viața și acum a ajuns să regrete fiecare clip...
Atenție! Bomboanele pentru pomul de Crăciun conțin 50% zahăr și te pot îmbolnăvi, avertizează medicii...