Căutare Live

Mierea de manuka - Șapte utilizări importante

Mierea de manuka este unul dintre produsele care nu trebuie să lipsească dintr-o casă datorită proprietăților multiple pentru sănătate, antioxidante, antibacteriene, antifungice, dar și cu un rol important în produsele cosmetice.

Mierea de manuka este unul dintre produsele care nu trebuie să lipsească dintr-o casă datorită proprietăților multiple pentru sănătate, antioxidante, antibacteriene, antifungice, dar și cu un rol important în produsele cosmetice.

În urma numeroaselor studii științifice făcute de către specialiști, mierea de manuka este certificată, dar și recunoscută de către autoritățile medicale.

Așa că, iată care sunt printre cele mai importante beneficii pe care le poți avea în urma unui consum regulat de miere de manuka.

Îmbunătățește imunitatea. Știm că un sistem imunitar scăzut poate duce la diverse boli ori afecțiuni, cu numeroase bacterii. Administrarea în mod regulat a mierii de manuka te poate ajuta să scapi de aceste afecțiuni, întărindu-ți sistemul imunitare și acționând ca un antibiotic natural la nevoie.

Reduce inflamațiile. Apariția ori cauzele inflamațiilor pot fi diverse, uneori chiar și din lipsa unei imunități ridicate sau o creștere a acidității. Inflamațiile pot apărea în diferite zone ale corpului sau pe organe, ele fiind chiar inestetice. Administrarea mierii de manuka poate lupta cu aceste inflamații, restabilind și protejând pH-ul pielii.

Te ferește de gripă și răceală. Chiar dacă sunt tot afecțiuni care pot apărea din cauza unui sistem imunitar slăbit, mierea de manuka funcționează diferit. Poate avea rolul unui antibiotic natural, antiviral, care să te ajute să îți recapeți energia și concentrarea. Mai ales că, sezonul în care ne aflăm este cel mai predispus acestor afecțiuni din cauza schimbărilor bruște de temperatură cu care corpul încă nu se poate obișnui.

Regenerează pielea afectată. O zonă cu cicatrici minore, semne lăsate de o acnee agresivă ori semne post operatorii, toate pot fi tratate cu ajutorul mierii de manuka. Aceasta ajută la regenerare și în același timp grăbește și procesul de formare a unui alt țesut nou. Este indicat să folosești mierea de manuka încă de la bun început, de la primele semne vizibile pentru a te asigura că vei vedea și rezultate.

Afecțiuni gastro intestinale. Colon iritabil, balonări, gaze intestinale, dureri de stomac, toate sunt afecțiuni deranjate care îți pot aduce un disconfort. Un consum regulat de miere de manuka te poate ajuta să ții sub control aceste afecțiuni și poate avea un efect detoxifiant pentru organism.

Mătreața. Atunci când te confrunți cu mâncărimi ale scalpului și mătreață, mierea de manuka este un remediu natural și potrivit. Se folosește în combinație cu alte uleiuri nutritive precum ulei de argan, de măsline, pe bază de mască și se lasă să acționeze cât timp ai la dispoziție. Cu cât lași mai mult, cu atât va fi mai bine pentru părul tău. Nu vei mai avea probleme cu iritații sau mâncărimi și, de asemenea, te vei bucura și de un păr mai strălucitor, hrănit și descurcat.

Afte bucale. Aftele sunt o afecțiune greu de suportat, mai ales atunci când apar mai multe. Aftele bucale apar atunci când la nivelul cavității bucale există o inflamație ori un exces de aciditate. Pentru a acționa cât mai bine, se aplică miere de manuka local , frecvent, ori de câte ori simți nevoia. Mierea de manuka nu va lăsa bacteriile să se dezvolte, deci aftele bucale vor trece în scurt timp.

Dieta cu orez: cea mai populară dietă asiatică te poate ajuta să pierzi până la 15 kg... Alex Florescu, spaima cozonacilor și a sarmăluțelor! Instructorul vedetelor te ajută să îți recapeți silueta după masa b...
Parteneri
Efectele secundare secrete ale castraveților. Ce spun cele mai noi studii despre consumul lor
Catine.ro
Ultimele știri
x