Antena Căutare

Mihaela Bilic, nutriționistul vedetelor, a dezvăluit trucurile care te ajută să scapi de burtă: „La cină cel mai bine e să mâncăm…”

Măcar o singură dată în viaţă ai ţinut o dietă şi te-ai lovit de o mulţime de mituri legate de slăbit. Chiar dacă ai vrut să slăbești mai mult într-o anumită zonă, nu a fost deloc ușor. De exemplu, poate ai vrut să scapi de burtă, dar kilogramele acumulate în zona abdominală s-au lăsat cel mai greu pierdute...

Măcar o singură dată în viaţă ai ţinut o dietă şi te-ai lovit de o mulţime de mituri legate de slăbit. Chiar dacă ai vrut să slăbești mai mult într-o anumită zonă, nu a fost deloc ușor. De exemplu, poate ai vrut să scapi de burtă, dar kilogramele acumulate în zona abdominală s-au lăsat cel mai greu pierdute...

Ei bine, Mihaela Bilic, nutriţionistul vedetelor, aşa cum mai este cunoscută, îți oferă câteva trucuri de care trebuie să ții seama dacă vrei o talie de viespe!

CITEȘTE ȘI: Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic spulberă toate miturile: "Micul-dejun nu e recomandat, dacă vrei să slăbești"

● Eliminaţi din meniul zilnic preparatele ”grele”. La această categorie intră preparatele gătite în mod tradiţional, cele care au multă grăsime şi conţin carne tocată. Printre aceste preparate se numără salata de boeuf, sarmale, şniţel, chiftele, sosuri cu smântână. ”Atunci când vreţi să scăpaţi de stratul adipos din jurul burţii trebuie să optaţi pentru variante dietetice: grătar sau cuptor, carne salbă, sos tomat, condimente şi ierburi aromatice”, recomandă dr. Bilic.

● Evitaţi alimentele cu densitate calorică mare. Produsele care au calorii multe concentrate într-un volum mic, aşa cum este cazul mezelurilor, a caşcavalului, margarina, dulciurile şi fastfood-ul, trebuie înlocuite cu produse care au densitate calorică mică şi volum mare. La acest capitol intreă carnea slabă, peştele, laptele, iaurtul, fructele şi legumele.

● Redimensionaţi porţiile şi numărul de feluri de mâncare servite la o singură masă. ”Pentru că suntem tot mai sedentari trebuie să renunţăm la succesiunea clasică: aperitiv, ciorbă, fel pricipal şi desert. Două feluri de mâncare sunt suficiente, iar ciorba trebuie să fie una dintre ele. Aceasta va umple stomacul fără un aport mare de calorii şi va asigura senzaţia de saţietate pentru o perioadă lungă de timp”, a mai spus mendiul nutriţionist. Medicul spune că pentru a scăpa de burtă trebuie să reducem cu 30% cantitatea de alimente din farfurie.

● Renunţaţi complet la zahăr. Acest ingredient conţine foarte multe calorii goale, fără un aport de nutrienţi. ”Datorită vitezei cu care se absoarbe în sânge determină o secreţie crescută de insulină, hormon care stochează suplimentar grăsimea la nivelul abdomenului”, a explicat Mihaela Bilic. Pentru persoanele care nu pot renunţa la desert pot opta pentru o salata de fructe.

● Eliminaţi alcoolul. Berea este şi ea pe lista alimentelor interzise atunci când vrem să scăpăm de burtă. ”Majoritatea băutorilor de alcool au un surplus ponderal provenit atât din caloriile proprii alcoolului – acesta conţine 7 calorii pe gram – cât şi din aportul generos de alimente grase şi sărate care merg bine cu alcoolul”, spune nutriţionista. Băuturile alcoolice au capacitatea de a reduce arderea grăsimilor de depozit şi favorizează transformarea caloriilor alimentare în ţesut adipos.

● Nu mâncaţi carbohidraţi după ora 6 seara. Pâinea, pastele, orezul, fructele, cartofii şi mămăliga nu au ce căuta în meniul cinei. Explicaţia? După această oră organismul îşi încetineşte metabolismul şi nu mai poate consuma glucidele, aceastea transformându-se automat în grăsime. Astfel, la ultima masă a zilei este indicat să mâncăm carne de orice fel, inclusiv peştele, şi cât mai multe legume. Carbohidraţii pot fi incluşi în meniul micul dejun şi cel al mesei de prânz.

Dieta cu PEPENE GALBEN: vei fi mai slab/ă cu cinci kilograme în mai puțin de o săptămână, iar ridurile și acneea vor dev... Dieta cu care Ariana Grande se menține la măsurile 90-60-90! Nu e grea deloc și ce te oprește să nu o ții și tu?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x