Căutare Live

Mirosi neplacut? Posibil sa fie genele de vina

Daca pielea ta nu emana un miros prea placut si nu mai stii cum sa tii acest lucru sub control, afla ca un studiu recent pune mirosul neplacut pe seama unei mutatii genetice.

Mai mult, o treime dintre cei care au un miros neplacut inexplicabil sufera si de trimethylaminuria sau TMAU, boala mirosului neplacut ce se manifesta prin emanarea unui miros neplacut, ca de peste.

Metabolismul persoanelor care sufera de TMAU nu pot procesa trimethylamina din cauza unei mutatii genetice. Productia de chimicale a corpului este strans legata de mancarurile care contin un nivel crescut de colina, aica oua, germeni de grau, pesti de apa sarata si anumite fasole. Rezultatul este un miros ca de peste, care poate fi insa tinut sub control prin evitarea mancarurilor care il provoaca.

Cercetatorii au testat 353 de persoane care cautau ajutor pentru depistarea problemei care ii face sa miroasa atat de urat, in ciuda unei bune igiene. Testele de colina au scos la iveala ca mai bine de jumatate dintre ei sufereau de TMAU. Studiile au mai aratat si faptul ca desi o persoana nu sufera de aceasta boala, mirosul neplacut ar putea fi cauzat tot de ea.

TMAU este descrisa in general ca fiind o afectiune ce se manifesta prin mirosul puternic ca de peste, insa fiind o boala atat de rara si inca necunoscuta, se crede ca poate exista sub mai multe forne si ca depinde si de organismul fiecarei persoane.

Foto: healthywomentips.com

A fost descoperita proteina care previne ingrasarea!... Cum sa mananci sanatos cand iesi in oras...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri