Antena Căutare

Morcovul, ginsengul saracului

Morcovul a fost numit si „ginsengul saracului”, datorita numarului mare de fitochimicale, substante naturale care au efecte benefice asupra sanatatii.



Culoarea portocalie este data de betacaroten, unul dintre cei mai puternici antioxidanti. Un consum regulat de morcovi previne aparitia cancerului. Intareste sistemul imunitar si da o valoare normala colesterolului.

Organismul uman transforma betacarotenul in vitamina A care este foarte necesara pentru vedere.

Morcovii sunt mai buni daca ii gatesti prin fierbere sau la aburi. Un studiu din 2002 a aratat ca morcovii gatiti au un continut mai mare de betacaroten. De fapt nu creste cantitaea de vitamina din ei, insa organismul nostru poate extrage mai multa.

Incearca dieta cu capsuni!... Dieta mediteraneana ajuta si bolnavii de inima...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x