Adorată de cei mici şi irezistibilă pentru cei mari, îngheţata se vinde în această perioadă mai bine ca orice. Cu toate astea, nu strică să aruncaţi o privire pe etichete înainte să gustaţi.
Unele sortimente sunt făcute preponderent din zahăr, apă şi coloranţi, şi nu din ciocolată sau fructe, aşa cum ar trebui.
Pe piaţă există însă şi varianta sănătoasă: îngheţata artizanală, făcută natural, al cărei gust au început să îl cunoască şi românii.
Odată cu începutul verii s-a dat startul şi vânzărilor de îngheţată. Parcurile sunt pline cu tonete, iar cei mici roiesc în jurul lor. În realitate, acest tip de îngheţată pare a fi mai degrabă o explozie de E-uri şi coloranţi.
Din păcate preţul mic al multor sortimente este cel care încurajează oamenii să cumpere un anumit produs. Există sortimente de îngheţată şi sub un leu, fapt ce trebuie să îi dea de gândit consumatorului, adică trebuie să îşi pună întrebări legate de compoziţia produsului respectiv.
Compoziţie în care mai intră şi arome artificiale cum ar fi caragenanul, acidul citric, extractul de coșenilă, zahărul în exces şi extrem de multe E-uri.
Unele sortimente au trecute pe etichetă ca ingrendiente de bază zahărul, apa sau laptele praf. Părinţii recunosc însă că nu se pot împotrivi dorinţelor celor mici.
Fără E-uri însă, dar mai puţin cunoscută, este îngheţata artizanală. Mai scumpă decât cea obişnuită, este o alternativă la fel de delicioasă, dar mai sănătoasă pentru cei mici.
Află mai multe în clipul video de mai sus!
Depresia zâmbitoare, o boală ascunsă! Specialiștii explică simptomele!... ATENŢIE! Ți-a apărut așa ceva pe mână! Nu mai sta pe gânduri! Mergi urgent la medic!...