Numarul bolnavilor de cancer va creste din cauza dezvoltarii tarilor din lumea a treia

Numarul bolnavilor de cancer va creste cu 75% la nivel mondial pana in 2030 din cauza ca tarile aflate acum in dezvoltare vor adopta stilul de viata al vesticilor, relateaza The Sun.

In tarile din lumea a treia vor fi chiar cu 90% mai multe cazuri de cancer decat in prezent. Multe tipuri de cancer precum cel la san, de colon si de prostata sunt asociate cu un stil de viata nesanatos in tarile cu venituri mari.

Numarul bolnavilor de cancer va creste de la 12,7 milioane in 2008, la 22,2 milioane pana in 2030. Obezitatea provocata de consumul de alimente procesate, lipsa de miscare si fumatul sunt doar cateva dintre cauzele acestui fapt.

Agentia Internationala pentru Cercetare a Cancerului a obtinut aceste cifre dupa ce au analizat mai multe statistici referitoare la aceasta boala obtinute in 2008, din 184 de tari.

In multe tari dezvoltate cancerul este deja principala cauza de deces si va deveni la fel in majoritatea statelor lumii in urmatorii ani.

Foto: webmd.com

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri