Mergem la piscină să ne răcorim, dar ne putem întoarce cu infecţii grave. O femeie a ajuns pe masa de operaţie, iar o copilă îndură dureri cumplite, după ce ambele au luat de la piscină ciuperci periculoase.
Medicii avertizează: în apă, pe grătarele de la duşurile comune sau pe marginea bazinelor, se ascund bacterii care ne trimit direct la spital.
Rebeca a început să simtă dureri după o bălăceală nevinovată la piscină. Diagnosticul a fost cel de otita externa provocata de o bacterie sau o ciuperca. Cel mai probabil, copila de patru ani avea deja o leziune la nivelul urechii. Aşa s-a infectat, cred medicii, care ne sfătuiesc să ţinem cont de câteva reguli simple.
Fetiţa a scăpat uşor. Pentru această doamnă, însă, chinul durează de luni întregi. Complicaţiile i-au adus dureri îngrozitoare şi au trimis-o pe masa de operaţie. S-a infectat cu o ciuperca, are si intre degete. Initial a fost doar la nivelul pielii dupa care, de la nivelul pielii interdigitale si de pe talpa s-a extins la nivelul lamei unghiale.
Care sunt riscurile la care ne expunem?
Pe lângă otite şi infecţii cu ciuperci, medicii vorbesc şi despre conjunctivită, furuncule, foliculită şi chiar intoxicaţie cu clor. Duşul este obligatoriu înainte şi după intrarea în bazin. Iar cei cu leziuni sau boli contagioase trebuie să evite complet scăldatul.
Administratorii bazinelor sunt obligaţi să verifice calitatea apei, în laborator, de două ori pe lună. Luna trecută, Inspectorii de Sănătate Publică au făcut controale la cele 65 de unităţi din Bucureşti şi au dat amenzi în valoare de 4 mii de lei.
Lucrezi foarte mult în faţa calculatorului? Ai grijă de sănătatea ochilor şi protejează-i cu ajutorul acestor metode!... Silueta la control! Vrei să arăti perfect la plajă? Smoothie-ul de pepene galben, perfect pentru detoxifiere...