Obezitatea provoacă mai multe cazuri de cancer decât fumatul

Obezitatea provoacă acum mai multe cazuri de cancer în Marea Britanie decât fumatul, potrivit unui studiu realizat de Cacer Research UK.

Obezitatea provoacă acum mai multe cazuri de cancer în Marea Britanie decât fumatul, potrivit unui studiu realizat de Cacer Research UK.

Cancer Research UK afirmă că afecțiunile intestinale, renale, ovariene și hepatice sunt mai susceptibile de a fi cauzate de excesul de greutate decât de fumat. Milioane de oameni sunt expuși riscului de cancer din cauza greutății lor și că persoanele obeze depășesc numărul de fumători de la doi la unu.

Cancer Research UK nu sugerează că fumatul și obezitatea sunt direct comparabile în ceea ce privește riscul de cancer. Ambele cresc riscul unei persoane.

Dar se spune că fiind supraponderali sau obezi provoacă în jur de 22.800 de cazuri de cancer în fiecare an, în comparație cu fumatul care provoacă 54.300. Pentru cele patru tipuri de cancer evidențiate:

Insuficiență renală - În jur de 42.000 de cazuri noi, fiind supraponderali sau obezi cauze 4.800, fumatul 2.900

Rinichi - 12.900 în total; fiind supraponderali sau obezi 2900, fumatul 1.600

Ficat - 5.900 în total; fiind supraponderali sau obezi provoacă 1300 de cazuri, fumatul1.200

Ovarian - 7,500 în total; fiind supraponderali sau obezi provoacă 490 de cazuri pe an, fumatul 25

Fumatul rămâne cea mai importantă cauză de cancer care poate fi prevenită în Marea Britanie. Obezitatea se situează pe locul al doilea, spune CRUK.

Dar in timp ce ratele de fumat scad, obezitatea este în crestere, iar experții în sănătate sunt de acord.

În 2018, Cancer Research UK a declarat în jurul valorii de 38% din toate cazurile de cancer diagnostice ar fi putut fi prevenite.

În Marea Britanie există:

Citește și
petrică-cercel-fiul-lui-ionuț-cercel
Ionuț Cercel, fiul lui Petrică Cercel, mesaj emoționant la aproape două luni de la moartea tatălui său: "Până în ultimul moment"
Ionuț Cercel, fiul lui Petrică Cercel, mesaj emoționant la aproape două luni de la moartea tatălui său: "Până în ultimul moment"
banel nicolita
Fosta soție a lui Bănel Nicoliță rupe tăcerea după ce sportivul s-a refugiat în SUA. Ce primesc cele două fete de la el
Fosta soție a lui Bănel Nicoliță rupe tăcerea după ce sportivul s-a refugiat în SUA. Ce primesc cele două fete de la el
barbat dormind intr-un pat alb
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Mai multe articole

13,4 milioane de adulți obezi care nu fumează

6,3 milioane de fumători adulți care nu sunt obezi

1,5 milioane de fumători adulți fumători

Deși legătura dintre obezitate și cancer este bine stabilită, mecanismele biologice din spatele ei nu sunt încă pe deplin înțelese.

Celulele de grasime produc hormoni suplimentari și factori de creștere care spun celulelor din organism să se împartă mai des. Acest lucru crește șansa de a face celule canceroase.

Fiind supraponderali sau obezi nu înseamnă că o persoană va dezvolta cu siguranță cancer, dar își ridică riscul. Și acest risc este mai mare cu cât o persoană câștigă mai mult în greutate și cu cât sunt supraponderali mai mult.

Potrivit Cancer Research UK, 13 tipuri diferite de cancer sunt legate de obezitate: sân (la femei după menopauză); intestin; pancreatic; esofagian (ficat alimentar); ficat; rinichi; stomac superior; vezică biliară; uter; ovarian; tiroidă; meningiom (cancer cerebral).

Profesorul Linda Bauld, expert în prevenirea cancerului din Marea Britanie, a declarat că guvernul ar trebui să facă mai mult pentru a aborda problema obezității din Marea Britanie.

”În timp ce suntem foarte conștienți de riscurile de sănătate asociate cu fumatul, mai puține eforturi au fost în cazul obezitații, care este acum o cauza majora de cancer”, a spus NHS Anglia.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri