Dacă printre mâncărurile tale preferate se află pastele sau oreul, trebuie să știi că apa în care acestea fierb nu trebuie aruncată. De ce? Pentru că o poți întrebuința în numeroase feluri.
Potrivit secretele.com, după preparare, apa în care au fiert pastele este aruncată, fiind considerată inutilă.
Însă, la fel că în cazul apei de orez, şi această are beneficii neştiute!
Iată cum o poţi întrebuinţa:
1. Aluat pentru pâine/pizza
Apă de la paşte este apă sărată de care ai nevoie pentru prepararea tuturor tipurilor de aluat.
2. Păr
Crezi sau nu, însă masarea părului cu apă de la paşte va trata părul uscat sau deteriorat, redându-i frumuseţea. După această, spală-l cu şampon, că de obicei.
3. Relaxare pentru picioare
Pentru a trata picioarele umflate şi obosite, înmoaie-ţi-le în apă caldă de la macaroanele fierte.
4. Tratament pentru flori
Apă de la paşte este bogată în nutrienţi, aşa că va fi extrem de benefică plantelor tale. Aşadar, udă-ţi plantele cu apă călduţă de la paşte, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.