Căutare Live

Numărul orelor de muncă influențează riscul unui accident vascular cerebral

Numărul orelor petrecute la locul de muncă poate influența apariția unui accident vascular cerebral, conform unui studiu realizat ce cercetătorii francezi. 

Numărul orelor petrecute la locul de muncă poate influența apariția unui accident vascular cerebral, conform unui studiu realizat ce cercetătorii francezi.

Cercetătorii, de la Universitatea Angers și Institutul Național Francez de Sănătate și Cercetări Medicale, s-au folosit de un eșantion de peste 143.000 de adulți, pe o perioadă de 10 ani, pentru a analiza efectele orelor petrecute la locul muncă asupra sănătății lor, dar și factori precum fumatul, pentru a afla dacă aceștia sunt mai predispuși să sufere de un accident vascular cerebral.

Studiul a arătat că 1224 dintre aceștia, care lucrau peste opt ore pe zi, au suferit de un accident vascular cerebral.

Cercetatorii spun că oamenii care lucrează mai multe ore pe zi, au avut un risc de 29% mai mare de accident vascular cerebral, iar cei care fac acest lucru timp de 10 ani sau mai mult au avut un risc de 45% mai mare.

Există o mulțime de lucruri care pot contracara efectele numărului mare de ore de muncă, precum exercițiile fizice și alimentația sănătoasă.

Dr. Alexis Descatha, care a condus cercetarea, a adăugat: „În calitate de clinician, îi voi sfătui pe pacienții mei să lucreze mai eficient și intenționez să-mi urmez propriul sfat".

Acest studiu a analizat mai mult numerele decât motivele, însă cercetătorii au descoperit că oamenii care își conduc propriile afaceri sunt ma puțin afectați de efectul programului lung de muncă, spre deosebire de cei care lucrează în schimburi neregulate, în timpul nopții sau care sunt stresați la locul de muncă.

Dr. Richard Francis, șeful cercetării la Asociația, a declarat: „Există o mulțime de lucruri simple pe care le puteți face pentru a reduce riscul unui accident vascular cerebral, chiar dacă lucrați ore îndelungate, cum ar fi consumul unei alimentații sănătoase, găsirea timpului pentru a vă relaxa, evitarea fumatului și să se țină cont de orele de somn. Acest lucru poate face o mare diferență pentru sănătatea dumneavoastră".

Află metoda de contracepție care nu are dezavantaje pe termen lung! Îți redobândești fertilitatea imediat după încetarea... Ai nevoie să dormi mai mult sau să te trezești devreme? Succesul tău depinde de aceste obiceiuri!...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri