Românii consumă, fără doar și poate, carne de porc și de pui, însă în ultima perioadă, aceștia au început să mănânce și pește. Totuși, unii dintre ei aleg să consume pangasius, care e ieftin, nu are oase și nici un miros pregnant. Totuși, alegerea nu e tocmai inspirată, atrag atenția specialiștii.
Conform experților, această specie hibrid de pește provine din apele Vietnamului, mai exact din râul Mekong, despre care se spune că este cel mai poluat din cauza numeroaselor fabrici din apropierea acestuia, ale căror deşeuri ajung frecvent în apă.
Ba mai mult, Pangasiusul este o găselniţă a cercetătorilor chinezi, o încrucişare între mai multe specii de peşte, care are o toleranţă extrem de crescută la toxinele prezente în apa cu pricina şi, mai mult, se hrăneşte cu acestea, în aşa fel încât curăţă apa de toate relele.
Practic, acest tip de pește nu face decât să se hrănească cu toxine, bacterii și microorganisme ori chiar cu pești morți.