Postul Crăciunului a început de câteva zile şi mulţi români se abţin de la carne lapte şi ouă în această perioadă. Aşa că în magazine caută alternative.
Însă nu toate mâncărurile de post de la raft sunt şi sănătoase. Cele mai multe pateuri vegetale sunt adevărate bombe chimice, spun specialiştii. Conţin multă apă, ulei vegetal şi E-uri. Iar soia e prezentă într-o cantitate foarte mică în acest caz, doar 7%.
Atenție la eticheta produselor de post, avertizează nutriționiștii
Nutriţioniştii spun că cei care ţin post ar trebui să mănânce mai mult în aceste zile, pentru că alimentele vegetale nu au la fel de multe proiteine precum cele de origine animală. Iar vitamina D, care ajută organismul să absoarbă calciul şi menţine oasele puternice, lipseşte din mâncărurile de post de obicei.
Există, însă, variante pentru cei care vor să ţină postul până la capăt, fără probleme de sănătate. De pildă, la micul dejun, o salată de vinete cu pâine de secară. Sau cereale şi fructe. Fasole bătută, năut sau linte ar putea fi servite la prânz, cu salată de varză cu dovleac.
În mai puţin de două luni, începe vacinarea gratuită împotriva HPV!... Vedetele și alimentația sănătoasă de Crăciun cu care nu pun nici un kilogram în plus. Sfaturi utile pentru masa de sărbă...