Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Pericolul uriaș la care suntem predispuși în timpul somnului! Toți putem PARALIZA

Paralizia în somn este un fenomen care presupune inabilitatea de a te mișca, deși te simți conștient. Este un fenomen mai des întâlnit decât ai crede.

Paralizia în somn este înfricoșătoare. Adeseori, este însoțită de halucinații, precum senzația că cineva mai este în cameră sau că te apasă ceva puternic pe piept. A fost chiar portretizată și în filme, precum „The Nightmare„. Acesta e un top, deloc exhaustiv, cu cele mai interesante și bizare lucruri de știut despre paralizia în somn.

Cei mai mulți oameni spun că atunci când experimentează paralizia în somn, se simt de parcă s-au trezit morți. Mai exact, este ca și cum mintea ta este trează, dar corpul tău nu, potrivit lui Michael Breus, psiholog și membru al American Academy of Sleep Medicine.

Paraliza aceasta apare într-una din tranzițiile ciclului de somn. Atunci când dormi, corpul trebuie să treacă în stadiul REM (Rapid Eye Movement), iar când te trezești, să iasă din el. Atunci când corpul nu reușește să facă aceste tranziții, apare paralizia în somn. Dacă survine când vrei să adormi, se numește paralizie hipnagogică în somn. Dacă apare când te trezești, se numește hipnopompică.

Citește continuarea pe Playtech.ro.

Recomandari