Pierderea moderata in greutate reduce riscul de a face cancer la san

Cercetatorii americani au descoperit ca femeile supraponderale care slabesc macar trei kilograme sunt expuse unui risc mai mic de a face cancer la san, informeaza ABC News.

Conexiunea dintre obezitate si riscul de a face cancer la san era cunoscuta si pana acum. Tesutul adipos constituie o sursa majora de estrogen pentru femeile ajunse la menopauza, iar acest hormon poate determina formarea unor tumori la nivelul sanului.

Cu cat o femeie are o greutate mai mare, cu atat creste si riscul de a face acest tip de cancer.

Cercetatorii de la institutul Fred Hutchinson au descoperit ca femeile supraponderale care slabesc cel putin trei kilograme sunt mai putin predispuse la aceasta boala. In cazul celor care slabesc 5% din greutatea corporala, riscul se reduce cu 50%.

Riscul de a face cancer la san se reduce si mai mult daca o femeie da jos si mai multe kilograme in plus.

Foto: healblog.net

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri