Pilulele cu soia - ineficiente la menopauza

Alimentul laudat pentru virtutile sale in privinta combaterii di­fe­ri­te­lor simptome resimtite de femeile ajunse la menopauza nu face nici doi bani in realitate, dupa cum afir­ma cercetatorii americani, care au realizat un studiu pe 250 de femei care obisnuiau sa ia medicamente si sa consume diferite alte produse si su­plimente alimentare pe baza de soia.

Alti specialisti au pledat in fa­voarea soia. Ei sustin ca aceasta plan­ta contine estrogen natural, hor­mon care se imputineaza in or­ganismul femeii o data cu varsta. De aceea, unii dintre specialisti re­co­manda soia ca terapie alternati­va pentru simptomele me­no­pa­u­zei. Altii avertizeaza insa asupra fap­tu­lui ca prelungirea tratamentului al­ternativ cu soia ar putea fa­vo­ri­za apa­ritia altor afectiuni, cum ar fi can­cerul de san sau infarctul.

Specialistii au experimentat efec­tele pilulelor de soia pe 248 de fe­mei, impartite in doua grupuri. Pri­mului i s-au dat pilule cu soia, ce­lui de-al doilea, placebo. Dupa ex­periment nu s-a observat nici o deosebire semnificativa in ameliorarea simptomelor menopauzei la cele doua grupuri. Din contra, la grupul care a luat pastile de soia s-a observat cresterea frecventei bufeurilor fata de cel care luase placebo.

Citeste si Jurnalul National!

Foto: seerpress.com

Parteneri
Ashley Graham a dansat în lenjerie intimă. Ce mesaj a vrut să transmită modelul plus-size
Modelul plus-size nu se sfiește să-și arate burtica de gravida. Ashley Graham a postat recent un videoclip în care a dansat în lenjerie intimă pentru a promova ideea acceptării de sine. De când a anunțat că este însărcinată cu al doilea copil, Ashley a părut mai fericită ca niciodată.
Catine.ro
Ultimele știri