Căutare Live

Portocalele si grapefruit-ul reduc riscul de accidente vasculare

Un nou studiu realizat in Marea Britanie a demonstrat ca portocalele si grapefruit-ul pot reduce riscul de a face accident vascular cerebral, relateaza Daily Mail.

Atat consumul fructelor, cat si al sucului facut din acestea sunt eficiente in prevenirea accidentelor vasculare cerebrale.

Acest fapt se datoreaza unui antioxidant care face parte din compozitia acestor citrice. Portocalele si grapefruit-ul au un continut bogat de flavanoli, un tip de antioxidanti care se mai gasesc in legume, vin si ciocolata neagra.

Flavanolii protejeasa creierul prin faptul ca imbunatatesc functionarea vaselor de sange si au efect antiinflamator.

Dintre cele 69.622 de femei participante la studiu, cele care au consumat cantitati mai mari de portocale si grapefruit au avut un risc cu 19% mai scazut de a face accident vascular cerebral.

Foto: hepta.ro

S-a descoperit un nou leac impotriva cancerului... Patru alimente la fel de hidratante ca apa...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri