Live acum
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Produse pentru ingrijirea parului și a scalpului pe timp de vara

Odată cu începutul verii, începem să investim mai mult timp și mai multe produse în îngrijirea pielii. Nu ar trebui să uităm însă nici de păr și nici de scalp.

Produse pentru ingrijirea parului și a scalpului pe timp de vara

Freepik/ Halayalex

Razele de soare pot deteriora pielea, dar și părul. La fel și apa de mare sau apa cu clor. De aceea este esențial să includem în rutina de îngrijire și produse potrivite pentru păr.

Îngrijirea părului începe cu alegerea corectă a produselor în funcție de problemele scalpului. Abia după ce îl ajutăm să își revină, putem completa cu produse de îngrijire complementară.

Pentru un scalp afectat de mătreață trebuie să alegem un șampon pentru păr care să corecteze această problemă. Șamponul antimătreață V Dercos de la Vichy se adresează scalpului sensibil și, datorită super ingredientului pirocton-olamină, înlătură mătreața și ajută la refacerea structurii țesutului capilar, iar datorită ingredientului bisabolol dispar și mâncărimile deoarece acesta are funcția de a calma pielea scalpului. Cu acțiune anti-recidivă, șamponul nu încarcă firul de păr și îl lasă strălucitor și mătăsos.

În cazul femeilor care se confruntă cu problema căderii părului, de mare ajutor este Tonicul energizant pentru femei Parusan. Produsul are o formulă unică formată din substanța activă AnaGain pe bază de extract de lăstari de mazăre, biotină, L-arginină și vitamina E ce luptă eficient împotriva căderii părului. Folosit după fiecare spălare, tonicul stimulează circulația la nivelul scalpului, hrănește pielea capului și accelerează creșterea părului. Parusan Tonic este ușor de utilizat, mai ales că nu se clătește după aplicare, iar părul poate fi coafat în mod obișnuit.

Pentru femeile care dețin un scalp sănătos, hidratarea este cheia, mai ales pe timp de vară. Șamponul nutritiv de la Gerovital acționează atât la nivelul scalpului cât și pe toată lungimea firului de păr. Asigură nutrienții necesari prin asocierea cu uleiul de avocado, uleiul de măsline, provitamina B5 și ingredientul Aquaxyl. La final, părul rămâne hrănit și tonifiat, devenind mai puternic și mai rezistent la rupere.

Atunci când suntem în grabă, nu avem timp de spălatul părului, dar dorim să îi oferim o doză de vitalitate, putem alege un șampon uscat. Rolul acestuia este sa prelungească durata între două spălări. Șamponul uscat cu efect condiționant de la Gerovital conferă volum și prospețime părului, eliminând rapid excesul de sebum. În doar 30 de secunde căpătăm un păr proaspăt și astfel ne putem continua ziua.

Și pentru că vara participăm de regulă la mai multe ieșiri și petreceri, avem tendința să ne agresăm mai mult părul prin diverse instrumente de coafare: uscător, placă sau ondulator. Pentru aceste cazuri, Serul termoprotector de Gerovital este de mare ajutor, deoarece asigură protecție părului prin pelicula pe care o creează în jurul firului capilar. Astfel se împiedică pierderea apei sub acțiunea temperaturilor ridicate. În același timp, părul rămâne hidratat datorită extractului de aloe vera, provitaminei B5 și ingredientului Aquaxyl. Aplicarea este și simplă: se folosește după fiecare spălare/înainte de utilizarea instrumentelor de coafare, se lasă să acționeze 2-3 minute și nu se clătește.

În același timp, ar fi bine să respectăm câteva reguli pentru îngrijirea părului pe timp de vară ca să reducem la minimum deteriorarea acestuia:

1. Nu sunt recomandate tratamentele chimice (de exemplu, vopsitul) deoarece părul este deja supus la îndeajuns stres din cauza soarelui și căldurii intense.

2. Folosirea balsamului este obligatorie deoarece hrănește părul într-o perioadă în care acesta are tendința să se usuce foarte rapid.

3. Evitarea pe cât posibil a uscătorului în favoarea uscării naturale

4. Spălarea părului de fiecare dată după ce mergem la piscină pentru a elimina clorul

5. Consumul de cantități mari de apă pentru menținerea unui organism hidratat, spre urmare și a unui păr sănătos.

Recomandari