Nutritionistii recomanda carnea de peste sau pieptul de pui, datorita continutului redus de grasimi saturate - jumatate fata de nivelul grasimilor din carnea de pui din pulpe.
In pulpele de pui se gaseste, din abundenta si taurina, un nutrient care reduce semnificativ (cu 60%) riscul de infarct miocardic, in cazul femeilor cu nivel crescut al colesterolului. Taurina protejeaza si impotriva diabetului, hipertensiunii arteriale, inflamatiilor si ajuta la buna functionare a sistemului nervos.
In plus, pe langa taurina, in pulpele de pui (si ale altor pasari domestice) se gasesc, in cantitati considerabile, fier, zinc, seleniu, vitaminele A, K si un complex de vitamine B (B1, B2, B3, B6, B9, B12).
Pentru a asigura necesarul de taurina al organismului, o alternativa la pulpele de pui sunt scoicile. Vegetarienii au nevoie de suplimente nutritive. Organismul uman poate produce taurina din vitamina B6 si cisteina. Cisteina se gaseste tot in carne, dar precursorul acesteia, metionina, se gaseste in semnintele unor plante.