Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Românii, atenționați de medici! Razele soarelui pot fi foarte periculoase în această perioadă! De ce sunt radiaţiile ultraviolete intensificate

Specialiștii au avertizat românii care vor să facă plajă că razele soarelui pot fi foarte periculoase în această perioadă, radiaţiile ultraviolete fiind intensificate.

Specialiștii au avertizat românii care vor să facă plajă că razele soarelui pot fi foarte periculoase în această perioadă, radiaţiile ultraviolete fiind intensificate.

Vremea schimbătoare ar putea fi o capcană pentru cei care se gândesc că soarele care se mai ascunde în nori pentru intervale scurte de timp nu e periculos pentru piele.

Nu trebuie să fie luna lui cuptor şi nici caniculă pentru a folosi crema de protecţie solară. Temperatura din termometre şi zilele înnorate ne pot amăgi că nu e nevoie să ne ferim de razele soarelui. Nimic mai greşit.

„Din pacate, prin acei nori, apare si soarele, acum razele sunt foarte puternice si exista riscul sa arda pielea foarte tare. Sunt persoane care vin cu pielea foarte arsa, rosie, care nu mai pot suporta o mica atingere, un tricou pe ei”, a spus Nicolae Zderea, şef Serviciu de Prim Ajutor Mamaia.

Norii nu opresc radiaţiile ultraviolete care ajung pe pământ şi, mai mult decât atât, chiar le pot intensifica. Și reflexia pe apă sau pe nisip a razelor solare creşte cu aproape 25% nivelul radiaţiilor.

De aceea, trebuie să fim bine protejaţi pe plajă. Cu atât mai mult, copiii.

Mulţi dintre turiştii care au ajuns deja la mare nu se gândesc încă la riscul arsurilor solare şi nici nu ştiu ce au de făcut într-o asemenea situaţie.

Intensitatea radiațiilor ultraviolete este de 150 de ori mai mare la prânz, decât după ora 18.00, mai ales în lunile de vară. Pe litoral, în weekend, va fi soare, cu 30 de grade în termometre.

Recomandari