Romancele cu implanturi mamare trebuie sa consulte un chirurg!

Dupa alerta silicoanelor din Franta, chirurgii romani recomanda ca femeile care au suferit o astfel de interventie sa faca un consult de urgenta.

„Femeile care au implanturi mamare cu silicon PIP (Poly Implant Prothese) ar trebuie sa consulte medicul chirurg care a efectuat interventia", recomanda profesorul-doctor Ioan Lascar, seful Clinicii Chi¬rurgie Plastica - Microchirurgie Reconstructiva din Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

Din pacate, in Romania inca nu exista un registru national care sa aiba o evidenta completa si precisa a tipurilor de implanturi folosite. Potrivit prof. dr. Ioan Lascar, s-ar putea ca in acest an sa intre in functiune un asemenea registru, asa cum recomanda boardul societatii europene de chirurgie plastica si reconstructiva. Pana atunci, femeilor care au implanturi mamare PIP li se recomanda sa consulte medicul chirurg care a realizat aceasta interventie pentru a stabili inlocuirea.

Profesorul Ioan Lascar ne-a spus ca nu a folosit niciodata acest tip de implanturi. „Din datele detinute la momentul respectiv am retinut ca pretul implanturilor PIP era extrem de redus, comparativ cu cel al altor implanturi, element suficient pentru a le evita." Pretul implanturilor mamare cu silicon PIP este „de aproximativ trei ori mai mic decat cel al implanturilor performante, care sunt compatibile pe termen nelimitat cu tesuturile", precizeaza specialistul.

Profesorul Ioan Lascar mai precizeaza ca, de regula, femeile cu implanturi mamare fac periodic controale, cu atat mai mult se impun in cazul celor cu implanturilor PIP. In conditiile in care cu certitudine sunt romance cu implanturi PIP, in conditiile in care nu detinem un control al importurilor lor, al clinicilor (mai ales cele particulare) unde au fost folosite, Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, Institutul National pentru Sanatate Publica, Ministerul Sanatatii a trebui sa faca o serie de recomandari si precizari care sa contribuie la diminuarea efectelor negative ale acestora. De altfel, in Cehia, deja autoritatile sanitare le-au recomandat purtatoarelor de asemenea implanturi sa se programeze la medicul chirurg.

Alerta in Franta

In aceste zile, in Franta si in alte tari europene, autoritatile au declansat „alerta silicoanelor defecte". Zeci de mii de femei din Franta trebuie sa consulte medicul pentru inlocuirea implanturilor care le pun sanatatea in pericol. Responsabila de aceasta alerta este compania Poly Implant Prothese (PIP), producatoarea unor implanturilor cu un silicon neautorizat. Aceste implanturi au fost folosite in mai multe tari din Europa. Pana acum 2.000 de plangeri au avut ca subiect aceste implanturi, compania producatoare fiind investigata. De cand a iesit la iveala ca siliconul folosit este neautorizat, peste 500 de implanturi au fost indepartate, relateaza presa franceza. Mai grav este ca noua femei cu acest tip de implant s-au imbolnavit de cancer, dintre care una a decedat.

Citeste si Jurnalul National!

FOTO: hepta.ro

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri