Românii, păcăliți de etichete! Un simplu control a arătat cât de mult suntem mințiți atunci când luăm brânză

 

Specialiștii avertizează că valul de căldură ne poate afecta sănătatea mai mult decât ne putem închipui!

Și problemele nu se rezumă doar la disconfortul produs de gradele din termomentre, ci și la alimentele pe care le punem în farfurie.

 În pieţe, lactatele nu sunt ţinute întotdeauna în condiţiile ideale pentru astfel de temperaturi. Se pot altera foarte repede şi pot conduce la tulburări digestive, toxiinfecţii alimentare şi uneori chiar şi la deces. Şi legumele şi fructele fierb pe tarabe atunci când aerul e prea încins.

Până să găsească produse alterate, specialiştii au descoperit etichete false. O brânză despre care se spune la raft că este din lapte de capră e, de fapt, dintr-un amestec de mai multe tipuri de lapte şi grăsimi vegetale.

Consumatorul înţelege că aceea telemea a fost fabricată numai din lapte de capră, dar ea este fabricată dintr-un amestec.

Explicaţia comerciantului e simplă: aşa i s-a spus să scrie pe etichetă.

Comercianţii se plâng că şi fructele şi legumele se strică pe tarabe în câteva ore. E perioada în care înregistrează cele mai multe pierderi.

Numai anul acesta au fost efectuate peste 1.000 de verificări în Bucureşti de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, în urma cărora au fost confiscate patru tone de lapte şi 200 de kg de produse lactate necorespunzătoare comerţului, iar sancţiunile şi amenzile s-au ridicat la peste un milion de lei. 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe