Căutare Live

Roscatele simt mai intens durerea fizica

Un studiu american a dezvaluit faptul ca femeile cu parul natural roscat resimt orice fel de durere mai intens decat restul lumii si asta din pricina unei mutatii genetice.

In urma acestui studiu, publicat intr-o revista de sanatate americana, s-a ajuns la concluzia ca roscatele sunt cele mai dificile paciente la dentist, dar pe motive intemeiate, avand nevoie de o doza dubla de anestezie.

Cercetatorii sunt de parere ca roscatele sunt mult mai sensibile la durere, din cauza unei mutatii care afecteaza culoarea parului. La oamenii cu parul saten, negru sau blond, gena produce melanina, insa, in cazul roscatilor, o mutatie localizata in gena MC1R rezulta in producerea unei substante numita feomelanina, care coloreaza parul roscat.

Gena MC1R apartine unei familii de receptori din creier, astfel ca trupul devine mai sensibil la durere. In paralel, persoanele care detin aceasta gena au dintii mai sensibili si necesita o ingrijire speciala, insa, din cauza durerii, multi evita sa mearga la stomatolog, dezvoltand chiar o fobie in tratamentele aferente.

Foto: favim.com

Afla cele mai pazite secrete ale trupurilor de vis din showbiz... Secretul vietii, descifrat: Codul ADN poate fi "rescris"...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri