Căutare Live

S-a descoperit o noua cauza a obezitatii

Un cercetator din Danemarca are o noua teorie referitoare la motivul pentru care atat de multi oameni sunt supraponderali, relateaza Daily Mail.

Lars-Georg Hersoug sustine ca dioxidul de carbon din atmosfera este responsabil pentru cresterea numarului de persoane obeze.

Cercetatorul a studiat timp de 22 de ani evolutia greutatii mai multor danezi si a constatat ca si cei care erau slabi au inceput sa se ingrase odata cu trecerea timpului.

Dupa ce a analizat nivelul de poluare din Danemarca si-a dat seama ca participantii la studiu s-au ingrasat in acelasi ritm in care a crescut si cantitatea de dioxid de carbon din organism.

O posibila explicatie a fenomenului, sustinuta de Lars-Georg Hersoug, consta in faptul ca poluarea afecteaza productia hormonului orexina. Acesta regleaza nevoia de somn, dar si cantitatea de mancare de care are nevoie organismul.

Dupa ce a dezvoltat aceasta teorie, cercetatorul danez a realizat un experiment in care a constatat ca persoanele care traiesc intr-un mediu poluat consuma cu pana la 6% mai multa mancare.

Foto: hepta.ro

Vezi riscurile la care te supun sucurile acidulate!... Afla care este alimentul ce te face agresiva!...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri