Cercetatorii avertizeaza ca lada de la frigider, unde se depoziteaza de obicei legumele si fructele, poate contine un nivel de bacterii de 750 de ori mai mare decat limita normala.
Printre micro-organismele nocive se numara e-coli, salmonella si listeria.
Cercetatorii au preluat probe din 30 de frigidere ale unor oameni obisnuiti si au descoperit aproximativ 7850 de colonii de bacterii formate pe centimetru patrat. In unele frigidere, numarul acestora a trecut de 130.000.
Limita normala este intre 0 - 10 bacterii pe centrimetrul patrat.
Chiar daca temperatura din frigider nu permite dezvoltarea bacteriilor, daca se ignora igiena acestuia, se pot forma colonii nocive de micro-organisme.
Expertii recomanda ca in fiecare saptamana sa fie scoase toate alimentele din frigider, iar sertarele sa fie spalate cu atentie.
De asemenea, exista pe piata frigidere care au un filtru special anti-microbian. Acesta distruge bacteriile care se formeaza pe suprafata frigiderului.
Sursa: dailymail.co.uk
FOTO: hepta.ro
Esti trist si nu ai pofta de viata? Iata opt semne ale depresiei!... Aerobic kickboxing – te mentii in forma, te distrezi, slabesti si inveti sa te aperi...