Live acum
Prime Time 20:30Animatie: Ferdinand

Sânzienele, medicament și surogat de cafea! Sunt adevărate plante de leac și voie bună!

Ceaiul de Sânziene  este un adevărat leac magic împotriva mai multor boli, fiind și un surogat puternic de cafea, un adevărat energizant pentru întregul organism!

Ceaiul de Sânziene este un adevărat leac magic împotriva mai multor boli, fiind și un surogat puternic de cafea, un adevărat energizant pentru întregul organism!

Studii recente au arătat că terapia cu sânziene este un remediu pentru peste 48 de afecţiuni, de la cele tiroidiene şi cutanate, boli de rinichi sau ficat si până la epilepsie.

Ceaiul de sanziene protejează rinichii şi ficatul

Ceaiul de sânziene este un leac eficient pentru bolile de rinichi, dar şi pentru afecţiunile localizate la nivelul ficatului, pancreasului şi splinei. În tratamentul acestor afecţiuni se recomandă infuzia combinată din flori care se prepară astfel: se pun două linguriţe de pulbere de sânziene la înmuiat într-o jumătate de cană cu apă de seara până dimineaţa, când se filtrează.

Pulberea rămasă se opăreşte cu o jumătate de cană de apă fierbinte. Se lasă la infuzat 15 minute şi, după ce se răceşte, se amestecă cele două extracte. Se consumă câte trei căni de infuzie pe zi, înaintea meselor principale. Tratamentul trebuie urmat două luni şi se poate repeta după o pauză de 30 de zile.

De asemenea, infuzia combinată este eficientă şi pentru cei care suferă de hidropizie (acumulare de lichid în ţesuturi) şi de cloroză (o formă de anemie). Pentru bolnavii cu insuficienţă renală, care necesită dializă, este eficient un tratament cu infuzie preparată din trei plante: sânziene, urzică moartă şi splinuţă, care se amestecă în părţi egale.

Sursă: Farmacia cu Plante

Recomandari