Afine
Bogate in fibre si antioxidanti, afinele pot deveni fructele tale preferate in acest sezon. Poti sa le consumi simplu sau sa prepari cocktailuri din fructele congelate, pentru o petrecere ,,racoritoare". Pe langa gustul bun al afinelor, poti beneficia de continutul scazut in calorii si mare in agenti care contracareaza efectul radicalilor liberi.
Scortisoara
Majoritatea apreciaza doar gustul acestui condiment, fara sa cunoasca puterea antioxidanta a lui. Intr-adevar, scortisoara se afla pe lista alimentelor bogate in antioxidanti dar si a celor care previn diabetul : ,,O lingurita de scortisoara luata cu suc de portocale, cafea sau la micul dejun cu ova, poate preveni diabetul zaharat de tip 2", spun cercetatorii Universitatii din Maryland.
Suc de rodie
Alterneaza mesele tale de fructe din merisor, portocale si banane cu seminte si suc natural de rodie. Studiile au demonstrat ca rodia lupta impotriva cancerului de san, avand uneori abilitatea de a distruge celulele canceroase.
Ciocolata amaruie
Fie ca o servesti simpla sau ca bautura calda, ciocolata amaruie este prietena ta in fiecare sezon. Alege de fiecare data ciocolata cu cel mai mare continut de cacao pentru a asimila flavonoizi dar si pentru a tine durerile de inima departe. Ciocolata este cunoscuta pentru efectul ei benefic asupra arterelor, impiedicand cresterea tensiunii si a colesterolului.
Quinoa
Quinoa incepe sa fie din ce in ce mai apreciata pentru efectul pozitiv pe care il are asupra sanatatii. Quinoa intra in seria cerealelor integrale, contine opt aminoacizi esentiali si calciu. In plus, fiind un carbohidrat complex, iti va da o senzatie de satietate imediat.
Dovleac (squash)
Fie ca il folosesti ca umplutura pentru placinte sau in paine si quiche, dovleacul se va dovedi acel ingredient de care aveai nevoie pentru un plus de savoare. Mai mult, dovleacul va actiona ca antiinflamator si iti va tine sub control cantitatea de zahar din sange.
Citeste si GSP!