Antena Căutare

Scrisoarea dureroasă a colonelului medic doctor Costin Duțu despre o fată din terapia intensivă: "Trageţi atunci aerul în piept ca şi cum AŢI ALEGE să faceţi asta"

Colonelului medic doctor Costin Duțu a scris o scrisoare adresată tuturor oamenilor care nu conștientizează cât de important este aerul pe care îl respirăm.

Scrisoare cutremurătoare a medicului chirurg Costin Duțu despre o fată simplă din terapia intensivă: ,,Este cheală. Este slabă, dar nu în modul în care şi-ar dori fetele de 28 de ani ca ea. Este aproape piele şi os pentru că de 2 ani nu luptă cu kilogramele în plus, cu masteratul sau pentru vreun post în vreo multițională..."

Doctorul Costin Duțu, medic chirurg al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” este cunoscut pentru devotamentul și priceperea pe care o are pentru munca sa, iar spre deseobire de alți medici, acest om cu suflet de aur empatizează extraordinar cu pacienții săi.

În urmă cu 2 zile, medicul Costin Duțu a transmis o scrisoare dureroasă prin intermediul rețelei de socializare Facebook. Scrisoare sau niște gânduri care îl macină, omul din spatele meserieie de medic a transmis acest mesaj destinat tuturor persoanelor sănătoase sau cu probleme mai puțin grave pentru a conștientiza că toate grijile cotidiene pe care ni le facem sunt inutile în comparație cu durerea și grijiile pe care un om bolnav de o boală incurabilă le poate avea.

O FATĂ SIMPLĂ, DIN TERAPIE INTENSIVĂ.

Articolul continuă după reclamă

,,Este cheală. Este slabă, dar nu în modul în care şi-ar dori fetele de 28 de ani ca ea. Este aproape piele şi os pentru că de 2 ani nu luptă cu kilogramele în plus, cu masteratul, pentru vreun bărbat sau un post într-o multinaţională. Se bate, aşa cum poate ea, cu cancerul de col uterin în stadiu avansat. “Fii tu însăţi“? Leit motivul postărilor automotivante de pe fb? Greu, când după atâtea transfuzii nu-şi mai recunoaşte nici-o celulă din sânge. Are o mamă al cărei gând nu este cu cine iese fiica ei, ci dacă se întoarce de la chimio, radioterapie sau din sala de operaţie. Mărimea hainelor nu o interesează, atât timp cât schimbă doar pijamale de spital. Fashion – style cu atât mai putin, nu-i va aduce niciodată proteinele de care duce lipsă. Mai are o cincime din cât avem noi oamenii “normali”. Melodii preferate? Şlagărul pe care îl aude de luni de zile, bipul monitorului, dar obligatoriu sub 120/minut, peste ritmul ăsta lumea se agită în jurul ei mai rău ca într-o discotecă. Parfumuri? Nu contează, atât timp cât nu sunt puse în aparatul din care îşi ia oxigenul. Iubire? Cine poate da, cand nu-i ajunge aerul? Prieteni? Fiecare moare singur. Cum vă simţiţi că aţi citit aceste rânduri? Rău? Trageţi atunci aerul în piept ca şi cum AŢI ALEGE să faceţi asta.''

Haideți să ne îndreptăm către această tânără lovită de boală cu un gând bun și o rugăciune.

Sursă: https://www.facebook.com/Spitalul.Universitar.Urgenta.Militar.Central

Colonel medic dr. Costin Duţu, medic primar Chirurgie generală
Fotografie realizată de col. Oana Ciobanu

Premieră în România! Veste bună pentru bolnavii de cancer de colon! Ce terapie va fi disponibilă... E alertă maximă în România după ultimul anunț al Ministerului Sănătății: „Boala se propagă cu repeziciune”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august Duminica, 21.07.2024, 11:45
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x