Căutare Live

Secretul longevitatii: o proteina din cartita-sobolan!

Cartita-sobolan golasa traieste de zece ori mai mult decat sobolanii obisnuiti, de aceea cercetatorii sunt de parere ca vietatea subterana detine secretul longevitatii, potrivit Live Science.

Analiza genetica a animalului, originar din Africa, a dus la concluzia ca nivelul concentratiei de proteina NRG-1 este mai ridicat in cazul anumitor rozatoare. Proteina respectiva este necesara pentru functionarea creierului si a controlului motor.

Aceste cartite-sobolan detin mecanisme de producere a proteinei mult mai eficiente decat alte fiinte, avand si uimitoarea capacitate de a le inlocui si pe cele deteriorate, conform LiveScience.

Datele cercetarii reprezinta un pas inainte in ceea ce priveste descoperirea unei metode de incetinire a procesului de imbatranire in cazul oamenilor si, implicit, cheia longevitatii speciei umane.

Foto: csindy.com

Studiu: Consumul moderat de bere previne aparitia pietrelor la rinichi... Afla aici ce nu-ti recomanda angajatii de la fast-food sa comanzi!...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri