Căutare Live

Aspectul pe care nu-l știai despre banalii ardei copți! Ce se întâmplă în organismul tău atunci când îi consumi

Știați că ardeii pot fi sursa numărul unu de vitamina C pentru organism? Cea mai bună formă sub care îi putem consumă este cea crudă, în salate sau sub formă de suc proaspăt. Dar virtuţile lor curative continuă şi după ce îi murăm sau îi coacem pe plită.

secretele.com

Știați că ardeii pot fi sursa numărul unu de vitamina C pentru organism? Cea mai bună formă sub care îi putem consumă este cea crudă, în salate sau sub formă de suc proaspăt. Dar virtuţile lor curative continuă şi după ce îi murăm sau îi coacem pe plită. Site-ul secretele.com explică de ce nu trebuie să ratăm nicio cură cu ardei.

Principala substanţă activă din ardei se numeşte capsaicina şi da culoarea legumei, cea mai multă fiind în cei roşii. Această este un anticoagulant eficient, care ajută la prevenirea infarctului miocardic şi a atacului cerebral. Toate soiurile de ardei conţin vitamina C în cantităţi uriaşe, însă ardeiul gras verde are de două ori mai multă vitamina C decât citricele, iar ardeiul roşu iute conţine cu 330% mai multă vitamina C decît o portocală scrie caplimpede.

În 100 de grame de ardei sînt 125 de mg de vitamina C, adică 100% din doză zilnică recomandată

În compoziţia ardeiului se mai adaugă 0,8 mg de vitamina B6 şi 0,45 mg de vitamina K. Vitamina A este şi ea prezenţa, beta-carotenul fiind un antioxidant foarte puternic, care contracarează efectele radicalilor liberi şi reduce daunele pe care aceştia le produc arterelor, nervilor şi ţesuturilor.

Ardeiul roşu este mai sănătos decît cel verde, cu o cantitate de vitamine A şi C de două ori mai mare. Conform unui studiu, chinezii, care consumă mari cantităţi de ardei, şi mai ales ardei iuţi, au cu 27% mai puţine şanse de a face cancer pulmonar, şi asta în condiţiile în care sînt printre cei mai mari fumători din lume.

Și-a aplicat foi de varză pe piept apoi s-a culcat. Când s-a trezit nu i-a venit să creadă ce i s-a întâmplat... La ce folosește, de fapt, ceara de albine. Nu te-ai fi gândit la așa ceva!...
Parteneri
Ruladă cu ciocolată și chili, un desert cu gust picant
Dacă ți-ai propus să testezi deserturi delicioase cu gusturi interesante, poți începe cu rețeta de ruladă cu ciocolata și chili, o prăjiură cu gust picant.
Catine.ro
Ultimele știri