Antena Căutare

Semnele CRUCIALE ale unui INFARCT! Dacă știi asta, viața are o șansă în plus! Care sunt principalii factori de risc

Infarctul miocardic poate pune capăt vieții chiar și în cazul persoanelor cu vârste mai mici de 50 de ani. Există patru simptome de o importanță crucială, care, dacă sunt recunoscute la timp, pot face diferența între viață și moarte.  

Infarctul miocardic poate pune capăt vieții chiar și în cazul persoanelor cu vârste mai mici de 50 de ani. Există patru simptome de o importanță crucială, care, dacă sunt recunoscute la timp, pot face diferența între viață și moarte.

Printre semnele extrem de importante care pot prevesti un infract, se numără:

Semne infarct. Durerea precordială ,,clasică”

Aceasta este o durere toracică anterioară intensă, cu caracter de constricţie, presiune, arsură, greutate, strângere sau sfredelire ce iradiază în umărul şi braţul stâng şi care durează mai mult de câteva minute.

Semne infarct. Simptome de tip osteo-articular (durere sau discomfort) cu alte localizări

Aceste localizări pot fi la nivelul braţelelor, umerilor, gâtului sau spatelui. Acestea pot fi puse adesea pe seama efortului fizic sau afecţiunilor osteo-articulare.

Semne infarct. Probleme cu respirația

Indicii ale infarctului pot fi și următoarele: senzaţie de lipsă de aer, de sufocare sau leşin, respiraţie sacadată, palpitaţii, ameţeli, oboseală sau transpiraţie abundentă apărute din senin sau necorelate cu gradul de efort.

Semne infarct. Probleme legate de digestie

Alte semne ale infarctului pot fi: greţuri, vărsături, dureri abdominale, arsuri epigastrice considerate ce sunt adesea consecinţa unor excese alimentare sau afecţiuni digestive.

Deși infarctul miocardic era considerat în trecut apanajul bărbaților, acesta este tot mai frecvent și în rândul femeilor. Acesta reprezintă prima cauză de deces la femei (18%), urmat de accidentul vascular cerebral.

Printre factorii de risc pentru apariția unui infarct se numără fumatul, utilizarea anticoncepționalelor, obezitatea și stresul.

În cazul apariției unor suspiciuni de infarct este extrem de necesară consultarea urgentă a unui medic.

Dumincă, 21 octombrie, fosta glorie a fostbalului românesc, Ilie Balaci, s-a stins din viață în urma unui infarct. Ilie Balaci va fi înmormântat marți.

Efecte CUMPLITE! Ce se întâmplă dacă ții telefonul în buzunarul de la pantaloni... Top 3 trucuri prin care îți poți crește înălțimea! Sunt extrem de simple...
Idei pentru un mic dejun sănătos. Începe ziua cu o masă plină de nutrienți
Dimineața, ai nevoie de o masă echilibrată, bogată în nutrienți, care îți oferă energie...
Horoscopul zilei de 9 iunie 2023. Taurii se vor concentra pe îndatoririle profesionale. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 9 iunie 2023 spune că Taurii se vor concentra pe îndatoririle profesionale...
Parteneri
Tartă cu zmeură și cremă de mascarpone. Prăjitură gustoasă, aromată și colorată
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x