Live acumSacrificiul (r)
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul comorilor

Sfaturi pentru cum să revenim la un tonus bun după vacanță, dar și la pierderea kilogramelor acumulate de sărbători

Simona Dragomir, specialistul în sănătate de la Neatza cu Răzvan și Dani, explică câteva metode care ne ajută să ne revenim după vacanță.

Sfaturi pentru cum să revenim la un tonus bun după vacanță

Pentru că sărbătorile au trecut și vacanța s-a terminat, iar schimbările de ritm care includ ore de somn și de masă diferite ne pot deruta atunci când revenim la programul normal, trebuie să ținem cont de câțiva factori pentru a reveni la un tonus bun și a pierde kilogramele acumulate.

Psihologul Corina Dobre ne sfătuiește să nu începem primele ziule de lucru în forță, ci să ne rezervăm puțin timp pentru a împărtăși cu colegii momentele plăcute din timpul vacanței.

Este util să nu ne programăm chiar cea mai importantă ședință în prima zi după vacanță, ci să ne luăm puțin timp să împărtășim cu colegii amintiri din excursiile pe care fiecare le-a avut. Poate să adunăm ceva idei noi ca să ne planificăm următoarea vacanță.

Aceste lucruri sunt utile și pentru copii, elevi, dar și pentru profesori.

Cât despre kilogramele în plus, Dr. Ruxandra Pleșa, specialist în diabet, nutriție și boli metabolice, ne sfătuiește să luăm măsuri rapid, astfel ca până în primăvară-vară să ajungem la greutatea optimă.

În primele săptămâni de după sărbători trebuie să renunțăm complet la alcool.

Nici măcar acea jumătate de pahar seara cu familia nu mai este de dorit!

De asemeni, trebuie să renunțăm în totalitate la sucurile dulci, la fresh-urile de fructe, chiar dacă sunt recomandate iarna pentru aportul de vitamine.

Renunțăm în totalitate la dulciuri, iar în timpul zilei este bine să nu sărim peste mesele importante din dorința de a pierde kilograme, ci mai degrabă servim corect micul dejun și prânzul și renunțăm la o parte din cină, dar nu o eliminăm complet.

Este recomandat să servim cina doar pe bază de proteine și legume și să eliminăm carbohidrații.

Recomandat este să începem practicarea unui sport care ne place, sau ne facem abonament la sală.

Nu uităm de cei 2 litri de lichide pe zi și de somnul necesar sănătății organismului, de 8 ore pe zi!