Live acumMireasa
Prime Time 20:00Observator Sport

Care este diferența dintre depresie și tristețe? Sfaturile medicilor pentru recunoașterea și combaterea depresiei, boala secolului

Depresia este una dintre cele mai seductive și perfide tulburări psihice. Ne trezim dintr-o dată în incapacitatea de a mai face lucruri noi, ne închidem în sine, ne izolăm și ajungem să clacăm. Psihoterapeutul Gabriela Minescu a explicat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” cum ne vindecăm de această boală.

Depresia este una dintre cele mai seductive și perfide tulburări psihice. Ne trezim dintr-o dată în incapacitatea de a mai face lucruri noi, ne închidem în sine, ne izolăm și ajungem să clacăm. Psihoterapeutul Gabriela Minescu a explicat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” cum ne vindecăm de această boală.

Depresia parte să fie o tulburare mult mai des întâlnită decât ne dăm seama. Ca să ajungem să combatem depresia, în primul rând, trebuie să o recunoaștem. Este important să știm să facem diferența între depresie, tristețe și doliu. Doliul se ține după pierderea unei persoane importante, fie că est vorba despre un deces sau o despărțire.

Tristețea este o emoție firească și avem nevoie de ea. Este o pauză binevenită care ne ajută să ne reglăm, să ne regândim strategiile personale, să ne regândim viitorul. Dacă aceste „tristeți” continuă pe o perioadă mai lungă, trebuie să ne punem niște semne de întrebare.

Cum recunoaștem depresia?

În depresia, apar schimbări la nivel emoțional, cognitiv, comportamental și relațional. O persoană care dormea mult, poate să ajungă să doarmă 2-3 ore pe noapte; ne îngrășăm sau slăbim, apare izolarea, depinde de fiecare persoană.

Mai multe informații despre depresie și cum o putem combate, în materialul video de mai jos:

sursa: antena3.ro

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro