Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Specialistii avertizeaza: Alcoolul, dulciurile si prajelile sunt cele mai obositoare produse pentru organism!

Obositi si fara vlaga. Putem spune ca de vina e caldura de afara, insa starea de moleseala este strans legata si de ceea ce mancam. Alcoolul, produsele dulci, dar si cele prajite sunt de departe cele mai obositoare produse pentru organism. Specialistii recomanda, mai ales pe timp de vara, evitarea pe cat posibil a acestor alimente. Iata ce ar trebui sa mancam.

Vara, plaja este plina de ispite. Sub soarele torid, turistii aleg sa consume bauturi alcoolice delicioase si colorate, insa care sunt racoritoare doar pe moment.

"Alcoolul este o substanta cu un continut caloric ridicat si care este metabolizata in principal la nivelul ficatului. Din pacate, el ocupa de foarte multe ori locul altor substante care se metabolizeaza in ficat si, ca atare, resursele organismului sunt consumate intr-un mod cu totul si cu totul nepotrivit" ne avertizeaza Corina Zugravu, medic specialist.

Mai mult, alcoolul provoaca stari de somnolenta si, chiar daca dormi dormi dupa ce l-ai consumat, organismul nu se relaxeaza cum trebuie, mai ales ca procesul de deshidratare este foarte intens in acest caz.

Pe locul al doilea in ceea ce priveste produsele daunatoare se numara... dulciurile. "Daunatoare mai ales pe vreme calda, deoarece sunt diuretice si duc la deshidratare. De aceea, consumul de produse care au un continut inalt de carbohidrati niciodata nu este de dorit, dar vara, in mod special, trebuie evitate", a mai spus specialistul.

Si alimentele prajite contribuie la povara oboselii. Proteinele ridicate in urma prajelii provoaca un efect ridicat de relaxare la nivelul muschilor si, chiar al intregului organsim.

Daca nu doriti, totusi, sa renuntati la alimentele enumerate mai sus, contribuiti la sanatatea organismului dumneavoastra consumand zilnic cat mai multe fructe si legume proaspete. Printre produsele sanatoase energizante se numara fasolea, orezul si produsele care contin ovaz.

Foto: 3daydetoxhq.com

Recomandari