Căutare Live

Statistica: Aproape 80% dintre romani au probleme dentare

Conform unui studiu, realizat de Platforma Europeana pentru o Igiena Orala mai buna, cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii Orale, circa 80% dintre romani au probleme dentare, cariille reprezentand cea mai frecventa afectiune. De asemenea, 40% dintre cetateni au probleme cauzate de placa dentara bacteriana, iar 3 din 10 au respiratia urat mirositoare si dinti sensibili.

Cele mai frecvente simptome pentru dintii sensibili sunt durerile aparute la consumul produselor reci sau calde (91%), urmate de durerea resimtita la contactul cu alimentele dulci sau acre (50%) ori atunci cand intra in contact cu aerul rece (47%). De asemenea, unele persoane chestionate au semnalat sangerarea gingiilor dupa periaj, iritarea gingiei si inflamatii ale acesteia.

"Rezultatele acestui studiu confirma cercetarile anterioare si demonstreaza existenta unor diferente semnificative in ceea ce priveste obiceiurile si nivelul de cunostinte despre normele de igiena orala ale persoanelor intervievate. Tratamentele bolilor cavitatii bucale sunt costisitoare, dar netratarea acestora creste riscul asociat diabetului, bolilor cardiovasculare sau cancerului", a declarat prof. Kenneth Eaton, presedintele Platformei Europene pentru o Igiena Orala mai buna, potrivit Agerpres.

Dintre cei peste 3.500 de europeni intervievati, 70% au declarat ca sunt multumiti de starea sanatatii lor dentare. Cu toate acestea, mai mult de jumatate au spus ca nu mai au toti dintii naturali.

Ingrijirea dentara curativa traditionala reprezinta o povara economica semnificativa pentru multe tari industrializate: cheltuielile actuale ale celor 27 de tari UE pentru toate aspectele legate de ingrijire si tratament sunt de aproape 79 miliarde de euro, iar daca tendintele continua, aceasta cifra ar putea poate ajunge la 93 miliarde de euro in 2020.

Foto: ocdetails.com

Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri