Antena Căutare

Știai? De ce au bebelușii mai multe oase decât adulții

Poate părea bizar, însă un mic bebeluș abia născut are mai multe oase decât un adult - cu aproape 100 de oase în plus, mai exact.

Greu de crezut, dar bebelușii au în jur de 300 de oase, ce cresc și își schimbă forma zilnic, pe când adulții au “doar” 206, respectiv 15% din masa corporală.

Deși oasele par puternice și rigide, sunt compuse din țesut și calciu ce flucteaza de-a lungul vieții, potrivit Healthline.

Procesul de dezvoltare a oaselor se numește osificare și începe din a 8-a săptămână a dezvoltării embrionului. Chiar și așa, la naștere, oasele bebelușului sunt, în mare parte, compuse din cartilaj, țesut puternic, dar flexibil.

Această flexibilitate e importantă, pentru ca bebelușii în creștere să se poată îndoi în pântec și pentru ca nașterea să fie mai ușoară și pentru ei, și pentru mame.

Pe măsură ce bebelușii cresc în copii, o mare parte din acel cartilaj e înlocuit cu oase adevărate. Mai mult, oasele se vor suda împreună, așa că numărul total al oaselor va scădea.

Pe măsură ce oamenii cresc, oasele se combină și, după ce e determinată mărimea și forma finale ale oaselor, acestea vor fi în număr de 206 în corpul unui adult, cu aproape 100 de oase mai puțin decât numărul din corpul bebelușilor.

Încearcă șase ingrediente naturale testate, pentru bunăstarea ta psihică și emoțională...
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x