Căutare Live

Știai? De ce ți se încrețesc degetele dacă stai prea mult în apă

Ți s-a întâmplat vreodată să stai prea mult în cadă și, după, ai observat că pielea de pe degete ți s-a încrețit? Motivul pentru care are loc acest proces nu e atât de simplu pe cât ne-am imagina.

Mulți cred că degetele ni se încrețesc dacă stăm prea mult timp în cadă pentru că trece apa prin straturile superioare ale pielii și le umflă, o teorie complet falsă, potrivit Nature. Mai mult, efectul nu are loc atunci când există leziuni ale nervilor în zona degetelor, ceea ce indică faptul că e o reacție necontrolată a corpului.

Se pare că ni se încrețesc degetele pentru că, astfel, avem o prindere mai mare când ni se udă pielea. Micile încrețituri au rolul unor canale sau șanțuri prin care apa se poate scurge rapid, rezultat al evoluției.

Încrețiturile pielii cu care ne-am obișnuit sunt cauzate, de fapt, de contractarea vaselor de sânge de sub piele, pentru a permite scurgerea rapidă a apei de la suprafața pielii, pentru a ne oferi o prindere mai bună.

Experții cred că degetele care se încrețesc la contactul cu apa i-au ajutat să adune mâncare din vegetație umedă sau râuri, pe când degetele de la picioare încrețite i-ar fi putut ajuta la mersul în ploaie.

Beneficiile consumului de ardei iuți asupra sănătății organismului... De ce este imposibil să strănuți când dormi. Iată care este motivul...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri