Căutare Live

Alarmant! Un studiu arată că 30% dintre români şi-au pierdut toţi dinţii naturali: "La 24 de ani, mai aveam doar cinci"

Un studiu arată că 30% dintre români şi-au pierdut toţi dinţii naturali, de 3 ori mai mult decât media europeană. Cazuri sunt multe, spun medicii stomatologi la care ajuns pacienți cu grave probleme ale danturii. 

Un studiu arată că 30% dintre români şi-au pierdut toţi dinţii naturali, de 3 ori mai mult decât media europeană. Cazuri sunt multe, spun medicii stomatologi la care ajuns pacienți cu grave probleme ale danturii.

"Pacientul nu a primit educaţia necesară acasă, nu s-a spălat pe dinţi niciodată, s-a apucat de fumat la 12 ani, deja a început să aibă nişte carii foarte mari, s-a tot dus la dispensarul din sat şi soluţia, de fiecare dată, a fost să i se scoată dinţi. Când l-am cunoscut, el mai avea doar patru dinţi în partea de sus și cam cinci dinţi în partea de jos, la fel rupţi sub gingie şi cu nişte găuri fantastice. A reuşit performanţa să rămână fără dinţi în gură la 24 de ani.", explică Ionuţ Leahu, medic stomatolog.

"Fast and Fixed" sau "Dinţi într-o zi". Aşa se numeşte procedura tot mai des cerută în cabinetele stomatologice. Nu este pentru oricine. Este, în special, pentru pacienţii care suferă deja de boală parodontală, de un stadiu avansat, şi pentru cei care au dinţi care sunt irecuperabili. Practic, este alternativa protezelor.

Sfinții 40 Mucenici. Ce se întâmplă în organism dacă bei ”44 de pahare cu vin”... Ce boli ascunde transpirația excesivă. Cauze și tratament pentru hiperhidroză...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri