Alarmant! Un studiu arată că 30% dintre români şi-au pierdut toţi dinţii naturali: "La 24 de ani, mai aveam doar cinci"

 

Un studiu arată că 30% dintre români şi-au pierdut toţi dinţii naturali, de 3 ori mai mult decât media europeană. Cazuri sunt multe, spun medicii stomatologi la care ajuns pacienți cu grave probleme ale danturii. 

"Pacientul nu a primit educaţia necesară acasă, nu s-a spălat pe dinţi niciodată, s-a apucat de fumat la 12 ani, deja a început să aibă nişte carii foarte mari, s-a tot dus la dispensarul din sat şi soluţia, de fiecare dată, a fost să i se scoată dinţi. Când l-am cunoscut, el mai avea  doar patru dinţi în partea de sus și cam cinci dinţi în partea de jos, la fel rupţi sub gingie şi cu nişte găuri fantastice. A reuşit performanţa să rămână fără dinţi în gură la 24 de ani.", explică Ionuţ Leahu, medic stomatolog.

"Fast and Fixed" sau "Dinţi într-o zi". Aşa se numeşte procedura tot mai des cerută în cabinetele stomatologice. Nu este pentru oricine. Este, în special, pentru pacienţii care suferă deja de boală parodontală, de un stadiu avansat, şi pentru cei care au dinţi care sunt irecuperabili. Practic, este alternativa protezelor.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI