Live acumPoftiţi pe la noi: Poftiţi la circ
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Studiu: Consumul moderat de bere previne aparitia pietrelor la rinichi

Consumatorii de bere prezinta un risc cu 21% mai scazut de a face pietre la rinichi, conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Harvard. Specialistii spun ca berea este benefica organismului datorita efectului diuretic si continutului mare de apa.

In cadrul studiului, realizat pe un esantion de peste 40.000 de persoane, cu varste cuprinse intre 40 si 75 de ani, au fost analizate 21 de bauturi diferite si relatia dintre acestea si aparitia pietrelor la rinichi. Cercetarea s-a desfasurat pe o perioada de sase ani, berea dovedindu-se a fi cea mai benefica bautura alcoolica pentru organism, concluzia fiind ca reduce riscul aparitiei pietrelor la rinichi cu 21 de proccente.

Mai mult, bauturile cu hamei ii ajuta si pe fumatori, potrivit unui studiu realizat in Finlanda, care arata ca o sticla de bere pe zi curata organismul fumatorilor si reduce riscul aparitiei pietrelor la rinichi cu 40%, conform e-How.com.

Pe lista bauturilor care contribuie la sanatatea rinichilor se mai afla si cafeaua (10%), ceaiul (14%) si sucurile naturale (mere si citrice, in special cel de grepfruit), care diminueaza riscul formarii depozitelor de calciu cu 14 procente.

Foto: sharenator.com

Recomandari