Live acumFilm: Transformers: Razboiul lor in lumea noastra
Prime Time 20:00iUmor

Studiu: Parul grizonat, semn de longevitate

Parul grizonat este asociat cu inaintarea in varsta, iar firele albe dau mari batai de cap doamnelor care doresc sa isi pastreze tineretea cat mai mult timp. Insa, in afara aspectului fizic, parul alb este un semn al longevitatii si sanatatii, sunt de parere cercetatorii spanioli.

Cercetatorii spanioli au realizat un studiu in cadrul caruia au comparat genetica persoanelor care au parul alb dupa varsta de 40 de ani si cele care sunt roscate din nastere. Roscatii au un organism mai sensibil la factorii externi si sunt mult mai expusi la aparitia unor forme de cancer, decat persoanele care au fire de par alb, conform Daily Mail.

"Rezultatele studiului ne-au aratat un adevar valabil si anume ca parul poate indica starea de sanatate a individului. Firele albe apar odata cu scaderea nivelului de melanina din organsim, iar acesta este un motiv de bucurie", este de parere Ismael Galvan, coordonatorul studiului.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii de la Insitutul de Stiinte Naturale, din Spania, au analizat nivelul de melanina al porcilor mistreti, despre care acestia spun ca au genetica asemanatoare cu cea a oamenilor.

Foto: impowerage.com

Recomandari