Condumul de carne albă sau carne roșie crește la fel de mult nivelul colesterolului din organism, potrivit unui nou studiu făcut de americani, ce contrazice informațiile până acum despre proteina animală. Soluția pentru prevenirea bolilor cardiovasculare este alta.
Potrivit noului studiu, efectuat de un producător de carne, dacă ar avea de ales, 45% dintre români ar opta pentru carnea de pui, în timp ce 33,6% s-ar orienta către carnea de porc.
Psihologii explică aceste cifre şi spun că în mentalitatea colectivă, carnea albă este considerată mai puţin nocivă decât cea roşie.
De frica acizilor graşi sau a colesterolului crescut, puiul a ajuns unul dintre cele mai consumate alimente din România. Aproape jumătate dintre români îl pun în tigaie două ori pe săptămână, iar un sfert îl consumă în fiecare zi.
O nouă cercetare făcută în Statele Unite ale Americii şterge însă cu buretele tot ce ştiam până acum. După ce, timp de o lună, 100 de voluntari au mâncat carne albă, roşie şi proteine vegetale, oamenii de ştiinţă au stabilit că orice fel de carne creşte nivelul colesterolului în aceeaşi măsură.
Potrivit medicilor, cheia unui stil de viață sănătos este echilibrul. Totuşi, mulţi oameni încă includ şi exclud anumite alimente când vor să adopte stilul alimentar bio.
Fructele, alimentele bio şi legumele sunt cele mai folosite cuvinte când vine vorba despre mâncarea sănătoasă.
Majoritatea nu verifică însă de unde provin produsele, care este conţinutul de zahăr şi de sare sau de E-uri şi de acizi graşi.
Concentraţii periculoase de antibiotice în râuri... Băutura delicioasă ce îți întărește sistemul imunitar. Trebuie să o bei seara...