Sunt răcoritoare, aromate şi reprezintă un adevărat cocktail de vitamine. Perfecte pentru zilele călduroase de vară, supele de fructe le înlocuiesc cu succes pe cele clasice de legume. Este o nouă modă printre cei care au adoptat un regim de viaţă sănătos.
De zmeură, vişine sau caise, supele reci şi-au făcut loc chiar şi în meniurile restaurantelor. Le găsim în special în Ardeal. Consumată rece în zilele fierbinţi, această supă de fructe este o variantă rapidă pentru a vă revigora.
În Ardeal, reţeta a fost împrumutată de la vecinii unguri. Din generaţie în generaţie, a ajuns şi la o tânără din Oradea care a adaptat-o zilelor noastre. Face o supă cremă de zmeură în stil vegan, pe care preferă să o consume la mic dejun. Deşi ar putea înlocui şi cina.
Are nevoie doar de fructe proaspete, miere, suc de lămâie şi de încă două ingrediente care dau aromă.
Menta e foarte racoritoare, e și un tonic digestiv. Dimineata ne ajuta să ne limpezim și să începem ziua foarte fresh.
Se folosește laptele de cocos pentru că laptele de vacă, pe măsură ce înaintăm în vârstă nu prea e recomandat pentru că nu mai avem enzimele necesare pentru a-l digera.
Se amestecă totul cu ajutorul unui blender, iar în cinci minute avem o supă cremă ce satisface instantaneu şi pofta de dulce. Nu conţine mai mult de 250 de calorii.
Combinaţiile sunt nelimitate. De la vişine, cireşe, caise, piersici până la mere şi gutui. Orice aţi alege, veţi pune în farfurie o explozie de vitamine.
E suficient pentru a ne lua aportul de vitamina C, de antioxidanți și de minerale. De asemenea, vișinele sunt un antiinflamator și un analgezic excelent.
Supele de fructe au ajuns şi în restaurante. Într-un local cu specific din Cluj-Napoca, bucătarul ştie reţeta de la bunica sa. Puţin sirop din compot şi smântână, iar pentru savoare un praf de scorţişoară şi zahăr vanilat. O astfel de supă costă 16 lei.