Telefonul mobil ne poate imbolnavi de cancer!

Telefonul mobil dauneaza grav sanatatii. E oficial acum! Un italian de 60 de ani a luptat zece ani in justitie si-a dovedit ca celularul l-a imbolnavit de cancer. Curtea Suprema italiana a recunoscut oficial primul caz de cancer provocat de radiatiile emise de un telefon mobil. Medicii romani recunosc si ei ca radiatiile emise de telefoanele mobile sunt un factor de risc.

Barbatul de 60 de ani se lupta din 2002 ca justitia sa recunoasca legatura dintre boala de care sufera si telefonul mobil. In acelasi timp, omul se incapataneaza sa infrunte cancerul.

Italianul a fost managerul unei firme importante din Brescia si spune ca slujba l-a obligat sa fie nedespartit de telefonul mobil, vreme de 12 ani. Decizia Curtii Supreme a Italiei vine ca o alinare pentru Innocente Marcolini.

Rezultatele studiilor realizate pe-aceasta tema sunt insa contradictorii. Multe demonstreaza o legatura intre folosirea telefonului mobil si aparitia tumorilor celebrale. Altele, spun ca rata aparitiei cancerului este aceeasi, atat la persoanele care au folosit pe termen lung mobilul cat si la cele care nu au folosit mobilul. Medicii romani spun si ei ca telefonul mobil poate fi un factor de risc.

Daca in urma cu 8 ani se afirma ca telefoanele mobile nu prezinta niciun risc, acum si in special in 2012 OMS face o avertizare sa se reduca convorbirile prin telefonul mobil la 15 si nu mai mult de 30 de minute si chiar cu restrictii pentru copii.

Vorbim la telefoanele mobile zilnic si de multe ori. Nici nu ne dam seama ca aparatul acesta de care nu ne putem desparti nici pana la coltul strazii sa cumparam paine, ne poate dauna sanatatii. Unul dintre sfaturile specialistilor pentru a ne feri de radiatii este sa folosim mai des handsfree-ul.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri