Mâncarea picantă este benefică pentru organism, mai ales vara. Asiaticii şi sud-americanii sunt recunoscuţi pentru mâncărurile iuţi, aşa că cei care duc dorul vacanţelor condimentate se pot bucura de ele şi în ţara noastră.
Aripioarele picante cu sos de mango, gulaşul de vită şi varza albă cu vin şi fulgi de ardei sunt doar câteva dintre preparatele care s-au servit la Festrvalul Iute din Capitală.
Însă cele mai importante ingrediente sunt condimentele - ardeiul iute şi chilli. Care îi dau preparatului un gust înţepător. Pentru un plus de aromă, varza de pe plită se stropeşte cu vin alb.
Nu numai că sunt gustoase, dar pot fi comparate cu un pahar cu gheaţă. Asta pentru că te ajută să te răcoreşti când afară sunt peste 32 de grade. Mâncărurile condimentate cresc temperatura corpului, te fac sa transpiri rapid şi accelerează circulaţia sângelui. Aşa, organismul va lupta să se răcorească şi îşi va scădea singur temperatura.