Căutare Live

Ultimate Pilates pentru incepatori

Petreci ore intregi pe scaun, in fata computerului. Sedentarismul a inceput sa-si spuna cuvantul. Te doare spatele, nu mai ai conditie fizica si ai luat deja cateva kilograme in plus. Daca te-ai decis sa te reapuci de sport, Ultimate Pilates este antrenamentul ideal pentru a reveni la conditia fizica optima.

Este o metoda extrem de sigura si eficienta, care se potriveste unei plaje imense de clienti. Vei observa o remodelare placuta a corpului - tonifierea abdomenului, imbunatatirea formei picioarelor in general si ameliorarea aspectului zonelor cu probleme - fese si coapse - si, nu in ultimul rand, reducerea celulitei.

Efecte pozitive apar si in ceea ce priveste sanatatea spatelui, prin reducerea durerilor cauzate de pozitia defectuoasa la birou. Antrenamentul contine 4 etape distincte, fiecare avand un rol bine determinat. Prima parte este menita sa pregateasca organismul pentru efort, incalzind musculatura la nivel general si dureaza 10 minute.

Nivelul urmator este dedicat antrenamentului trunchiului. Exista exercitii specifice intaririi abdomenului si o serie de miscari menite sa corecteze postura spatelui, de cele mai multe ori defectuoasa. Urmatoarea faza implica musculatura feselor si a coapselor, cu efect imediat in reducerea celulitei, tonifiere si reducerea acestora in volum.

La finalul antrenamentului se executa exercitii de streching si respiratie, cu efecte pozitive in dobandirea unui aspect suplu al corpului, imbunatatirea circulatiei in zona abdominala si diminuarea tensiunii asupra coloanei vertebrale. Daca vrei rezultate cat mai rapide, este indicat sa practici macar cele 4 exercitii obligatorii in fiecare zi. Va fi ora ta de relaxare cand vii de la serviciu, dupa o zi lunga si obositoare.

SIMPLE CRUNCH

Intinde-te pe spate, cu talpile departate la nivelul bazinului si genunchii flexati. Degetele sunt impreunate sub zona cervicala, pentru a asigura o buna sustinere a capului pe durata exercitiului. Mentine aliniamentul neutru al umerilor, activand in mod egal pectoralul si muschii din partea superioara a spatelui. Inspira sa te pregatesti, apoi expira si desprinde lent umerii si ceafa de pe sol. Inspira si revino pe sol vertebra cu vertebra. Executa 4 serii a cate 8 repetari.

SINGLE LEG RAISE CRUNCH

Intinde-te pe spate, cu talpile departate la nivelul bazinului si genunchii flexati. Degetele sunt impreunate sub zona cervicala, pentru a asigura o buna sustinere a capului pe durata exercitiului.

Mentine aliniamentul neutru al umerilor, activand in mod egal pectoralul si muschii din partea superioara a spatelui. Inspira sa te pregatesti, apoi expira si desprinde lent umerii si ceafa de pe sol si, concomitent, ridica piciorul cu coapsa spre tavan si genunchiul la 90 de grade. Executa 2 serii a cate 8 repetari.

ALTERNATE LEG RAISE CRUNCH

Intinde-te pe spate, cu talpile departate la nivelul bazinului si genunchii flexati. Degetele sunt impreunate sub zona cervicala, pentru a asigura o buna sustinere a capului pe durata exercitiului. Mentine aliniamentul neutru al umerilor, activand in mod egal pectoralul si muschii din partea superioara a spatelui. Inspira sa te pregatesti, apoi expira si ridica umerii si ceafa de pe sol si stabilizeaza unul dintre picioare cu coapsa spre tavan si genunchiul flexat la 90 de grade. Inspira si executa o miscare lenta de forfecare a picioarelor. Unghiul dintre gamba si coapsa ramane constant pe durata miscarii si umerii pastreaza acelasi nivel fata de sol pe toata durata exercitiului. Executa 2 serii a cate 8 repetari.

TABLETOP CRUNCH

Intinde-te pe spate,cu coapsele ridicate spre tavan si genunchii flexati la 90 de grade. Degetele sunt impreunate sub zona cervicala, pentru a asigura o buna sustinere a capului pe durata exercitiului. Mentine aliniamentul neutru al umerilor, activand in mod egal pectoralul si muschii din partea superioara a spatelui. Inspira sa te pregatesti, apoi expira si ridica umerii si ceafa de pe sol. Inspira si revino in pozitia initiala. Repeta miscarea de 8 ori.

Citeste si Revista Felicia

FOTO: jennfit.ca

Studiu: Oamenii poseda totusi al saselea simt... VIDEO! Afla totul despre lauzie!...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri