Studiu: un pahar de suc pe zi poate crește riscul de cancer

Un nou studiu arată faptul că un pahar de băutura zaharoasă pe zi poate crește riscul de cancer. 100 de ml pe zi poate crește riscul de cancer între 18% și 22%. 

Un nou studiu arată faptul că un pahar de băutura zaharoasă pe zi poate crește riscul de cancer. 100 de ml pe zi poate crește riscul de cancer între 18% și 22%.

Cercetarea a implicat peste 100.000 de adulți din Franța și face legătura dintre consumul de băuturi și riscul de apariție a unei forme de cancer. Studiul este făcut ca continuare a unei cercetări care face legătura dintre băuturile zaharoase și riscul mai mare de deces prematur.

„Rezultatele indică corelații statistic semnificative între consumul de băuturi îndulcite în zahăr și riscul de toate cancerurile combinate, precum și a cancerului de sân”, a declarat Ian Johnson, cercetător nutriție.

Riscul de cancer a fost observat și la consumatorii de băuturi din fructe pure, însă acest lucru necesită o cercetare mai explicită.

"Ceea ce am observat a fost că principalul motor al asociației pare să fie cu adevărat zahărul conținut în aceste băuturi zaharoase", a declarat cercetătorul principal al studiului, Mathilde Touvier.

De asemenea, băuturile zaharoase reprezintă un grad de risc pentru obezitate dar și pentru creșterea în greutate. Obezitatea este un factor de risc pentru cancer.

Touvier a sugerat că oamenii ar trebui să respecte liniile directoare privind sănătatea publică care recomandă limitarea băuturilor zaharoase la maxim un pahar pe zi.

5 dintre cele mai stilate ținute ale Prințesei Diana. Ce rochii au impresionat
Unele dintre cele mai stilate ținute ale Prințesei Diana continuă să impresioneze, la zeci de...
Horoscopul zilei de 28 septembrie 2021. Scorpionii au probleme în cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodia...
Parteneri
Brioșe cu dovleac. Desert de toamnă aromat și colorat
Pentru porția de desert dintr-un weekend petrecut cu cei dragi, îți oferim o minunată rețetă de brioșe cu dovleac. Este un desert de toamnă aromat și colorat, perfect pentru zilele de toamnă ruginie.
Catine.ro
Ultimele știri