Studiu: un pahar de suc pe zi poate crește riscul de cancer

Un nou studiu arată faptul că un pahar de băutura zaharoasă pe zi poate crește riscul de cancer. 100 de ml pe zi poate crește riscul de cancer între 18% și 22%. 

Un nou studiu arată faptul că un pahar de băutura zaharoasă pe zi poate crește riscul de cancer. 100 de ml pe zi poate crește riscul de cancer între 18% și 22%.

Cercetarea a implicat peste 100.000 de adulți din Franța și face legătura dintre consumul de băuturi și riscul de apariție a unei forme de cancer. Studiul este făcut ca continuare a unei cercetări care face legătura dintre băuturile zaharoase și riscul mai mare de deces prematur.

„Rezultatele indică corelații statistic semnificative între consumul de băuturi îndulcite în zahăr și riscul de toate cancerurile combinate, precum și a cancerului de sân”, a declarat Ian Johnson, cercetător nutriție.

Riscul de cancer a fost observat și la consumatorii de băuturi din fructe pure, însă acest lucru necesită o cercetare mai explicită.

"Ceea ce am observat a fost că principalul motor al asociației pare să fie cu adevărat zahărul conținut în aceste băuturi zaharoase", a declarat cercetătorul principal al studiului, Mathilde Touvier.

De asemenea, băuturile zaharoase reprezintă un grad de risc pentru obezitate dar și pentru creșterea în greutate. Obezitatea este un factor de risc pentru cancer.

Touvier a sugerat că oamenii ar trebui să respecte liniile directoare privind sănătatea publică care recomandă limitarea băuturilor zaharoase la maxim un pahar pe zi.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri